Pact SPNA en Wageningen UR

Akkerbouw Noord-Nederland snakt naar innovatie

8 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Wageningen UR gaat nog intensiever samenwerken met SPNA, Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw. Zo hopen beide organisaties dat er meer geld voor onderzoek naar Noord-Nederland komt.

Het sluiten van kringlopen, bodemstructuur en precisielandbouw zijn speerpunten

Volgens beide instituten is er binnen het noordelijk akkerbouwgebied veel vraag naar innovatie. Om dat voor elkaar te krijgen willen SPNA en de WUR nog intensiever samen gaan werken. Om te beginnen wordt het sluiten van kringlopen, structurele bodemverbetering en ook precisielandbouw genoemd. Bijvoorbeeld het scannen van gewassen met drones en sensoren op de grond. Deze onderwerpen moeten aansluiten op de behoefte van akkerbouwers in Noord-Nederland. De organisaties gaan hier samen invulling aan geven.

SPNA heeft twee onderzoeklocaties in Groningen. Proefboerderij Ebelsheerd en Kollumerwaard. De eerste ligt in Nieuw Beerta, in het hart van het Groningse Oldambt, op de zware kleigrond. De ander in Munnekezijl, met lichte en jonge kleigrond. Op de zware grond wordt vooral gekeken naar innovaties op het gebied van granen, koolzaad en suikerbieten. In de kuststrook is dat de biologische landbouw, pootaardappelen en ook uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden