Krimp in tarwe en maïs

Graanaanbod verminderd, maar blijft op hoog niveau

31 Maart 2017 - Clarisse van der Woude - 3 reacties

Minder granen in 2017/18, maar het totale wereldwijde aanbod blijft groot. Die verwachting doet het International Grains Council in het marktrapport dat donderdag uitkwam.

Voor het eerst in vijf seizoenen ziet het ernaar uit dat de wereldwijde graanvoorraden naar beneden gaan in 2017/18. Dit vanwege een lagere productie en een stijgende consumptie. Het IGC gaat uit van een productie van 2.05 miljard ton tegenover 2.10 miljard ton in 2016/17.

345

miljoen

ton sojabonen in 2017/18 is record

Het maïsgewas zakt van 1.05 miljard ton in 2016/17 naar 1.02 miljard ton. Dat is deels het gevolg van een dalende productie in de Verenigde Staten. Ook de tarweproductie voor 2017/18 ligt lager en lijkt uit te komen op 735 miljoen ton. Een jaar eerder was dat 754 miljoen ton.

De sojabonenproductie stevent volgend jaar af op een nieuw record, met 345 miljoen ton.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de akkerbouw? Neem dan een Akkerbouw Pro abonnement

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
wannes 1 April 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10873985/Graanaanbod-verminderd,-maar-blijft-op-hoog-niveau]Graanaanbod verminderd, maar blijft op hoog niveau[/url]
IK GELOOF NIETS MEER VAN DE CIJFERS!!!!!!!Hoe kan aan deze lage graanprijs nog hongersnood zijn in AFRIKA?????Het graan komt naar Antwerpen van uit Argentina aan een bodem prijs toe(leg mij nu eens uit dat er nog mensen omkomen aan deze prijs)IK zou beter in GOD geloven dan in jullie,dat staat vast.
Michael 4 April 2017
Wannes, hongersnood wordt juist door lage voedselprijzen veroorzaakt: de lokale landbouw kan niet concurreren en gaat aan subsistence farming doen, waardoor er minder voedsel op de markt komt, en de armsten niets meer kunnen kopen (omdat er niks meer is). Eerlijke prijzen zijn de beste manier voor een land om zelfvoorziend te zijn...
Kjol 4 April 2017
Onzin, hongersnood ontstaat door volledig mismanagement van de overheid. Chaos, corruptie, oorlog etc. veroorzaken dit leed.
john 4 April 2017
er gaat in Europa niet voor niets miljarden aan subsidies naar de boeren om er maar voor te zorgen dat er altijd voldoende voedsel is. Als voedselproductie hier aan de markt overgelaten zou worden ligt ook de meteen meer dan de helft braak en betalen we als burger ook veel meer voor het voedsel.. vertel daar die afrikaan die net twee jaar gespaard heeft voor een nieuw paar schoenen dat het voedsel daar duurder moet worden dat gaat er echt niet in. wat wel zou helpen is dat de overheid de voedselproductie stimuleert en de prijzen voor de burgers dalen zodat deze maar een jaar hoeft te sparen voor nieuwe schoenen. Het verlagen van het aandeel uitgaven aan voedsel geeft economische groei.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Granen & Grondstof

Beperkte mondiale vraag blijft tarwe-export remmen

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne niet van plan minder tarwe te zaaien

Analyse Granen & Grondstof

Handelaren pakken winst op maïs- en sojamarkt

Analyse Grondstoffen

Gewasconditie blijft dalen door droogte in VS

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden