Tarweproductie

voorjaar zon weer

Nieuws Klimaat

Nieuwe rassen nodig door klimaatverandering

Door klimaatverandering staat de agrarische sector voor een grote uitdaging. Stijgende temperaturen zijn één van de belangrijkste reden voor lager opbrengsten volgens wetenschappers. De sector moet om de de opbrengsten op peil te houden en daarmee de voedselzekerheid veilig te stellen in spelen op de veranderende omstandigheden.
17 Mei 2021
winter wintergraan tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarwenoteringen bevinden zich in bitcoin vibe

De koers van tarwe is in 2021 uit de startblokken gevlogen. Gevoed door nieuws over exportheffingen en de kans op vorstschade zoeken de futures nieuwe hoogtes op. Sinds 2013 stond de tarweprijs niet zo hoog. De huidige beweging heeft veel weg van de volatiele en emotionele koers van de bitcoin. Betekent dit dat de koers ook weer hard kan dalen?
18 Januari 2021
graanveld tarwe - agri

Inside Granen & grondstof

Meer tarwe verwacht terwijl markt al keldert

Onzekerheid door het coronavirus hangt als een grote donkere wolk boven de financiële markten. Beurzen gaan wederom hard onderuit en ook de tarwemarkt vangt grote klappen op. Daar komt bij dat wereldwijd een 2% grotere tarweproductie wordt verwacht voor komend jaar.
12 Maart 2020
mais maisoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanproductie VS zit aan plafond

Daar waar de tarweproductie in de Verenigde Staten (VS) dit seizoen blijft steken op een vijfde plaats, is het land wel de grootste producent sojabonen en maïs. De arealen van deze producten nemen al jaren toe, al lijkt de grens van de groei in zicht te zijn.
15 Maart 2019
akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Wintertarwe start het groeiseizoen slecht

De droogte veroorzaakt in grote delen van Europa een slechte ontwikkeling van tarwe en koolzaad. Het betekent dat de gewassen onderontwikkeld de winter ingaan. 
26 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden