Weinig verplaatsers

Verkassen naar buitenland is uit bij boer

10 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Emigratie is uit volgens de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed. Nog relatief weinig akkerbouwers en veehouders pakken hun biezen en vertrekken naar het buitenland. Goede rendementen zouden boeren in Nederland houden.

Op dit moment zijn de meest interessante emigratielanden voor de agrarische sector: Denemarken, Duitsland en Canada. Denemarken is interessant vanwege flink gedaalde grondprijzen. Duitsland blijft interessant voor zowel melkvee als varkenshouderij. Toch komt emigreren sporadisch voor, zo blijkt uit cijfers die de vakgroep donderdag presenteert.

Ook verplaatsende agrarische ondernemers zijn er niet veel. De overheid was in het verleden vaak de reden om te moeten vertrekken, maar de laatste tijd komt het niet vaak voor dat boeren als gevolg van infrastructurele projecten, stadsontwikkeling en natuurontwikkelingen worden uitgekocht. Overigens komt voor deze laatste categorie weer enig perspectief, omdat natuurbeschermingsinstanties meer actief gaan worden op de grondmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

NVM
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden