Door druk op winst

Stabiele handel in akkerbouwbedrijven

27 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De handel in Nederlandse akkerbouwbedrijven is het afgelopen jaar vrijwel stabiel gebleven ten opzichte van 2014, meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Agrarische makelaars die zich bij deze vereniging hebben aangesloten, hebben vorig jaar 14 akkerbouwbedrijven verkocht. Dit is er eentje minder dan vorig jaar.

14

bedrijven

in de akkerbouw zijn in 2014 verhandeld

Dit heeft de NVM dinsdagochtend gemeld op een persbijeenkomst in Nieuwegein. Door de gunstige prijsvorming en veldopbrengsten was het aantal transacties van akkerboywbedrijven in 2013 gestegen. Ondanks dat de prijzen van vrijwel alle productgroepen in deze periode stevig onder druk staat, zijn er dus relatief net zo veel zaken gedaan.

De toenemende vraag naar grond, met name vanuit de grondgebonden bedrijven resulteert niet per definitie in een stijgende grondprijs, meldt de NVM. In het noorden en oosten zijn de grondprijzen wel licht stijgend, terwijl er in het zuiden en westen gemiddeld sprake is van een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar. Goede en grote kavels gaan nog relatief snel van de hand, met name in het noorden. Voor kleine, incourante percelen is nauwelijks belangstelling. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

AkkerbouwNVM
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden