Proef met per opbod

RVB gooit bijna 400 hectare pachtgrond open

17 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness - 8 reacties

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) biedt in september 18 percelen cultuurgrond in de Flevopolder, de Noordoostpolder en de Wieringermeer aan voor geliberaliseerde pacht. In totaal gaat het om bijna 400 hectare waarnaar geïnteresseerden bij openbare inschrijving en in één geval per opbod een gooi kunnen doen.

In september wordt er circa 391 hectare landbouwgrond voor een periode van vier tot zes jaar ter verpachting aangeboden. De oppervlakte is verdeeld over 18 kavels. Van de 18 kavels worden er 17 kavels per inschrijving aangeboden en 1 kavel per opbod. Dat een perceel per opbod wordt verpacht is uniek. Op deze manier wordt ook ervaring opgedaan met het per opbod verpachten.

De RVB maakt bij de verpachting gebruik van haar eigen pachtovereenkomst en voorwaarden. De verpachting verloopt via Pachtonline; een initiatief van Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters in samenwerking met Troostwijk. Geïnteresseerden kunnen hun bod uitbrengen via het biedsysteem van Troostwijk. De verpachting sluit op woensdag 9 september om 10.00 uur.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
agrifiets 17 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/10865268/RVB-gooit-bijna-400-hectare-pachtgrond-open]RVB gooit bijna 400 hectare pachtgrond open[/url]
net als in de crisisjaren toen werden de landerijen per opbod verhuurd in de plaatselijke kroeg omdat dit niet als ideaal werd ervaren is de pachtwet er gekomen en wat is daar nu op deze manier van over?
historie 17 Augustus 2015
De geschiedenis herhaalt zich vaak.
pootaardappel 17 Augustus 2015
Eigenlijk is het van de zotte de we met elkaar en door elkaar de marge's al smaller maken en de kontzakken van de groot geld bezitter nog vetter maken. Ik heb geen idee hoe dit te remmen of stoppen, maar dat hier het einde zoek gaat raken is wel duidelijk.
kijker 19 Augustus 2015
Ben afgelopen maandag wezen kijken in Lelystad naar een aantal kavels wat daar in de verhuur is. Ben me rot geschrokken alles stond blank heb nog niet vaak zo'n bende gezien. Een ieder die dat gaat huren succes.
rvo 19 Augustus 2015
wie dat gaat huren wens ik veel succes. daarnaast is er nog het feit dat er niet bepaald zachtzinnig omgegaan wordt met de huidige huurders. dus verwacht van hun geen medewerking van wat dan ook.
peer 19 Augustus 2015
heb in die hoek wel eens land gehuurd maar mij zien ze daar niet meer terug groeit daar niet. of te nat of te droog.
Oude boer 20 Augustus 2015
Waarom zou je zoveel pacht betalen om op kapot geboerd land zoveel arbeid en kapitaal aan te wenden met alle risicos van dien. Na afloop ben je bedankt dus een investering is het niet. Daarnaast hebben ze ook nog een groot eisen pakket, over arrogantie gesproken. Nee wij gaan hier geen energie in steken dit doen we dan maar extra op het huidige bedrijf.
Boerin 20 Augustus 2015
Wat velen nog niet door hebben, is dat er voor ong. € 1000,- per ha grondonderzoek is gedaan. In het pachtcontract staat onder artikel 14.2 dat o p k o s t e n v a n d e p a c h t e r dit onderzoek aan het einde van de 4 jaar opnieuw moet worden gedaan dat het evt. op kosten van de pachter weer in oude staat moet worden hersteld. Dus dat kan nog een aardig sommetje worden....
geert 14 November 2016
Zo worden de aardappels wel duur,zullen wel poters worden .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Nieuws Grond

Bouwland is iets minder duur geworden

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden