Meer nieuws

uien zaaien

Analyse biologisch

'Biologische uienareaal neemt dit jaar licht toe'

Het gunstige weer van afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat een deel van de biologische uien zijn gezaaid. Het areaal neemt naar verwachting wat toe. De biologische markten van oogst 2023 blijven prijshoudend. 
Eergisteren 20:30 uur
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport naar China hard onderuit

De Europese melkpoederexport naar China blijft de afgelopen maanden mijlenver achter vergeleken met vorig jaar. Weipoeder heeft beduidend minder last van de Chinese vraaguitval, maar de prijzen staan niettemin behoorlijk stevig onder druk.
Eergisteren 17:00 uur
Alex Jurvillier

BB TV Aardappelbingo

Verkoop aardappelen oogst 2024 bij toeval bepaald

De verkoopmomenten van de aardappelen op de termijnmarkt voor de komende oogst 2022 zijn weer volledig willekeurig gekozen. In alweer de zestiende aardappelbingo neemt spelleider Alex Jurvillier je mee in de getrokken verkoopdagen voor het nieuwe seizoen. 
Eergisteren 16:00 uur
David Kennedy

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Het natte weer van de eerste maanden van 2024 zorgt voor grote uitdagingen voor Ierse melkveehouders. De productie blijft ver achter bij andere jaren. 'Ondanks de forse daling is er vertrouwen in een spoedig herstel van de productie'', vertelt David Kennedy, het hoofd van zuivel binnen de Ierse exportorganisatie Bord Bia.
Eergisteren 14:30 uur
zonnebloempitten zonnebloemolie

Nieuws Granen & Grondstof

Terechtwijzing Skal om uitsluiten graanhandel

Biologische certificeerder Skal moet een nieuw besluit nemen over het biologische certificaat van graanhandel P. van Schelven in Nieuwe Tonge. Ook over de decertificering van een aantal partijen graan moet Skal een nieuw besluit nemen.
Eergisteren 13:30 uur
akkerbouw grond Duitsland

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

De komende tarweoogst in Duitsland gaat niet meevallen. Dat verwacht althans het Duitse Raiffeisenverband. De ministeries van Landbouw in Oekraïne en Rusland gaven beide ook een 'winstwaarschuwing' voor de komende graanoogst. Volgens het Australische meteorologisch instituut is EL Niño ten einde en in Brazilië geven telers gas om de laatste soja eraf te krijgen voor de regen.
Eergisteren 12:45 uur
uienzaaien

Gewastour Uien - week 16

'Ongeveer de helft van het uienareaal is gezaaid'

Uientelers en loonwerkers hebben afgelopen weekeinde behoorlijk geprofiteerd van het gunstige weer. Ongeveer de helft van het uienareaal is gezaaid, zo is de schatting. Dat is ook terug te zien bij de Boerenbusiness Gewastour, waar inmiddels vijf van de tien uienpercelen gezaaid zijn. Over het algemeen zijn telers niet ontevreden met de neerslag op de uien, al hebben hagelbuien afgelopen maandag ook tot schade geleid.
Eergisteren 11:45 uur
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Na vier jaar daalt Chinese varkensproductie weer

In het eerste kwartaal heeft China minder varkensvlees geproduceerd, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor het eerst in vier jaar laat de productie per kwartaal daarmee een daling zien.
Eergisteren 11:10 uur
Milcobel

Nieuws melk

Milcobel houdt melkprijs voor april stabiel

Zuivelcoöperatie Milcobel houdt de melkprijs voor de maand april gelijk aan die voor maart. Toen verhoogde de onderneming de melkprijs met €1,00 per 100 liter, vanwege een goed verlopen eerste kwartaal.
Eergisteren 10:45 uur
India Roepie

Opinie Joost Derks

Roepie: van breekbare munt tot supervaluta

De roepie is onder het bewind van de Indiase minister-president Modi opgeklommen van een breekbare munt tot een van de sterkste valuta’s in de opkomende wereld. De Indiase verkiezingen hebben grote invloed op de toekomst van het land én van de roepie.
Eergisteren 10:10 uur
aardappelbingo

Nieuws Aardappelen

Hoogste prijs in de Aardappelbingo ooit

Het geheel willekeurig aardappelen verkopen met behulp van een bingoballenbak heeft voor oogstjaar 2023 voor het hoogste verkoopresultaat ooit gezorgd. Met een ruime marge zijn de voorgaande topjaren 2022 en 2018 verslagen. Het resultaat is een goede graadmeter voor de nog te verschijnen poolprijzen.
Eergisteren 08:00 uur
kaas mozzarella

Nieuws Zuivelbusiness

Kaasprijzen stevig onderuit op Global Dairy Trade

De kaasnotering op de Global Dairy Trade die vandaag plaatsvond, hebben geen beste beurt gemaakt. Vooral Cheddar heeft fors ingeleverd. De melkpoeders muteren stabieler.
Dinsdag 17:45 uur
gras melkveebedrijf

Analyse Ruwvoer

Het wil nog geen voorjaar worden in de voerhandel

Het aanhoudende natte weer doet de stemming onder veehouders geen goed. Daar krijgt ook de ruwvoermarkt een staartje van mee. De overschakeling op een voorjaarsrantsoen loopt niet overal even soepel.
Dinsdag 17:30 uur
DOC Kaas

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

DOC Kaas houdt de melkprijs over april gelijk aan vorige maand. Met de introductie van de nieuwe melkstroom Tuurlijk! kan de kaasmaker zich nu meten met FrieslandCampina en A-ware die de Melkprijsvergelijker, inclusief bonussen, al bijna jaar en dag domineren. 
Dinsdag 17:15 uur
KWS

Aangeboden door KWS

Vijf tips voor een geslaagde maïsteelt

We kregen afgelopen week eindelijk waar we zo lang op hoopten: enkele zonnige, droge dagen. Misschien heeft u de gelegenheid aangegrepen om bijvoorbeeld uw gewas Snelle Lente Rogge te oogsten en kan uw perceel nu klaargemaakt worden voor het volgende gewas: maïs! Met het zaaiseizoen dat weer voor de deur staat, delen wij graag een aantal praktische tips.
Dinsdag 16:15 uur
suiker euro

Analyse suiker

Termijnmarkt suiker op laagste niveau in jaar tijd

De suikertermijnmarkten staan onder druk doordat de suikerproducties in sommige werelddelen beter zijn dan werd verwacht. Zo heeft Brazilië seizoen 2023/24 officieel afgesloten met een recordproductie, terwijl ook Thailand meer suiker heeft dan eerder werd verwacht. Het Duitse Südzucker, de grootste Europese suikerproducent, verwacht een winstdaling voor het komende boekjaar door hogere kosten voor de suikeractiviteiten van het bedrijf.
Dinsdag 16:00 uur

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden