Afschaffing melkquotum helpt

Ieren halen Britten in bij vraag naar robots

16 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Internationale machinereus Lely gaat er vanuit dat de verkopen van automatische melkinstallaties in Ierland de verkopen in Engeland over de komende drie tot vijf jaar gaan overtreffen, zo meldt de verkoopmanager van deze regio, Andrew Stewart. 

In interview met Agriland liet Stewart weten dat ze er vertrouwen in hebben dat binnen drie, maximaal vijf, jaar Lely per jaar meer robots verkoopt in Ierland dan nu in Engeland gebeurt. "In Engeland verkopen we 140 units per jaar."

Afschaffing van het melkquotum gaat de verkopen helpen. "De Ierse markt is bijna verticaal. Over de laatste drie jaar zien we de verkopen steeds verdriedubbelen." De melkrobots vallen vooral in de smaak doordat ze de boeren meer flexibel maken. 

Lely stopt dan ook veel tijd en geld in de Ierse markt. "Wij verkopen systemen voor de intensievere sector in het noorden, terwijl in het zuiden de op gras gebaseerde systemen gewild zijn. Op de eilanden vinden de robots hun weg naar fulltime en parttime melkveehouders", zegt Aiden Fallon, verkoopmanager voor Ierland. De kleinste installatie is volgens Aiden geïnstalleerd op een bedrijf met 55 koeien. De grootste installatie telt vier robots, waarbij gebruik gemaakt wordt van een op weidegang gebaseerd systeem. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden