Min 16 euro per 100 kg

Melkpoeder voor veevoer door bodem heen

12 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Magere melkpoeder veevoer is het zorgenkindje van de markt geworden en laat duidelijk zien wat er gaande is. Opnieuw verloor het product veel van zijn waarde, zo blijkt uit de noteringen van het Productschap Zuivel (PZ).

De melkaanvoer blijft ongekend hoog voor de tijd van het jaar en dit resulteert in grote volumes melkpoeder. Omdat lang niet al het product voldoet aan de hoge eisen voor consumptie, is er een grote stroom product voor veevoer ontstaan. Daar is de vraag echter niet groot genoeg om al dit product op te absorberen wat resulteert in dramatische verlagingen bij de prijs van melkpoeder voor veevoer. 

De Rijksdient voor Ondernemend Nederland (RVO) maakt bekend dat er over de tweede week van maart opnieuw 16 euro van de prijs voor magere melkpoeder veevoer afgehaald wordt. Die komt uit op 272 euro per 100 kg. De prijs van magere melkpoeder consumptie daalt met slechts 5 euro om uit te komen op 320 euro per 100 kg melk.

Boter blijft stabiel. Het mooie weer geeft een boost aan de productie van ijs en dit blijkt precies de steun te zijn die boter nodig had. De prijs blijft hangen op 354 euro per 100 kg. 

De duurdere euro blijkt ondertussen grip te hebben gekregen op volle melkpoeder. Daarvan corrigeert de prijs met 4 euro tot 370 euro per 100 kg. De kleinste correctie kende weipoeder. Met een min van een euro komt de prijs uit op 94 euro per 100 kg.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden