Twee in de VS

Canadese zuivelreus sluit fabrieken

27 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Canadese zuivelreus Saputo is van plan om vier Noord-Amerikaanse fabrieken te sluiten. Dit gebeurt met het doel om de zaken in Canada en de VS te stroomlijnen.

Het in Quebec gevestigde Saputo maakte deze week bekend vier fabrieken te sluiten. Twee van de fabrieken zijn Canadees en twee andere staan in de VS. Dit gebeurt tussen mei 2014 en december 2015. De productie wordt langzaam verplaatst naar andere faciliteiten.

In Canada sluit de fabriek om melk te drogen in Wetaskiwin en de melkpoederfabriek in Glenwood. In de VS gaat het om een kaasfabriek en een mozzarellafabriek. In lijn met de sluitingen is Saputo van plan om 23 miljoen euro te investeren in nieuwe technieken in de andere fabrieken van Saputo.

Saputo, de grootste zuivelverwerker van Canada en de derde grootste kaasmaker in de VS, bezit ook onderdelen in Argentinië en sinds kort in Australië. De sluitingen zijn de laatste stappen in een rij van maatregelen om de efficiency te verhogen.

In februari 2013 maakte Saputo al bekend zich na zeven jaar terug te trekken uit Europa. Een gebrek aan mogelijkheden voor de korte- en middellangetermijn om winstgevend te worden was daar te oorzaak van. De maand er na onthulde het bedrijf plannen om de kaasfabriek in Québec, Canada, te sluiten. 

In november gaf het bedrijf aan in 2014 door te gaan met de efficiencyslagen. Het bedrijf wil zo groei realiseren binnen het bedrijf en via acquisities.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CanadaSaputo
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden