Hogere potentie EU-zaad

CRV neemt gas terug bij Braziliaanse fokkerij

4 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Fokkerijorganisatie CRV neemt wat gas terug bij de productie van Braziliaanse genetica voor de Braziliaanse markt. Dit gebeurt doormiddel van de verkoop van de aandelen in ST Brazil. Meer potentie ziet het bedrijf op de Braziliaanse markt in de verkoop van Europese en Amerikaanse genetica.

Tegen een niet nader genoemd bedrag heeft CRV de aandelen die ze had in het Braziliaanse ST Brazil verkocht aan mede-eigenaar Sexing Technologies. In 2009 kreeg de Nederlandse organisatie vijftig procent van de aandelen in handen middels een overeenkomst met het Amerikaanse moederbedrijf, Inguran LLC. Door de verkoop van de CRV-aandelen is het bedrijf nu voor honderd procent in handen van Sexing Technologies.

ST Brazil houdt zich sinds 2006 bezig met het seksen van sperma van zowel holstein- als nelorestieren voor de Braziliaanse markt. Hoewel CRV uit de samenwerking stapt blijft het bedrijf wel gesekst sperma van zowel lokale stieren als Amerikaanse en Europese stieren aanbieden op de Braziliaanse markt. 

Echter de focus van ST Brazil op de binnenlandse genetica was er een die niet meer paste bij CRV. Deze verwacht dat de komende jaren met name de vraag naar Amerikaanse en Europese genetica gaat toenemen. Iets wat vandaag de dag al opgemaakt kan worden uit de vraag van klanten. Op basis van deze ontwikkeling ging CRV over tot de verkoop van de aandelen in ST Brazil.

Daarnaast legt CRV de focus op investeringen in fokkerij en management. "We willen in Brazilië in brede zin op een hoger plan komen, met name op het gebied van management in de thema"s: productie, efficiëntie, gezondheid, levensduur en vruchtbaarheid", aldus Bertil Muller van CRV.

Op het gebied van genetica bezit CRV in Brazilië vandaag de dag een marktaandeel van 25 procent. Er wordt getracht om dat aandeel uit te breiden, maar concrete uitspraken daarover doet het bedrijf niet. De terughoudendheid bij de prognose van de ontwikkeling van het marktaandeel houdt verband met de concurrentie die als "groot" omschreven worden. "Brazilië is een land met veel potentie. Met name grote internationale aanbieders zijn daar aanwezig om in die groei een rol van betekenis te spelen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

BraziliëCRV
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden