In Nieuw-Zeeland

Zuivelreus Yili investeert 250 miljoen euro

24 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Chinese zuivelreus Yili gaat ongeveer 250 miljoen euro  investeren in de zuivelsector van Nieuw-Zeeland. Met het geld wil Yili de grootste, geïntegreerde fabriek van de wereld gaan bouwen. Dit meldt DairyReporter.com

Het geld wordt gestoken in Oceania Dairy, het Nieuw-Zeelandse dochterbedrijf van Yili. De investering wordt besteed aan vier nieuwe projecten op een locatie van Oceania Dairy in Walmate, een plaats op het zuidelijk eiland. Een van de projecten is de bouw van een melkpoederfabriek is. De fabriek gaat 201 miljoen ongeveer 125 miljoen euro kosten en krijgt een capaciteit van 56.000 ton melkpoeder per jaar.

Naast een nieuwe melkpoederfabriek, gaat Yili ook een verpakkingsbedrijf bouwen voor babyvoedingsproducten. Hier wordt ongeveer 25 miljoen euro in geïnvesteerd. Verder wordt ook 25 miljoen euro besteed aan een project dat moet leiden tot meer diverse producten die beter aansluiten op de wensen van consumenten. Waar Yili verder in gaat investeren, is onbekend.

De Chinese zuivelgigant is sinds 2012 volledig eigenaar van Oceania Dairy. Inclusief de nieuwe investeringen, heeft Yili de afgelopen jaren ongeveer 345 miljoen euro in de Nieuw-Zeelandse dochteronderneming gestoken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Precisiefermentatie levert nog geen volwaardige melk

Nieuws Jaarcijfers 2022

Chinese zuivelgigant Yili groeit ongebreideld verder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden