Bizar veel melk geleverd

Delltamilk houdt in juni melkprijs boven 30 euro

19 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Deltamilk, de zuivelaar uit Bleskensgraaf, maakt bekend over juni de melkprijs te verlagen. Een min van 1,50 euro zet de melkprijs ruim onder de 32 euro, maar nog wel boven de magische grens van 30 euro.

30,57

euro

per 100 kg melk over juni

Over mei betaalde Deltamilk een melkprijs van 32,07 euro per 100 kg melk, dit bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit, maar dit lukt over juni niet meer. Een min van 1,50 euro resulteert in een melkprijs van 30,57 euro per 100 kg melk. 

Deltamilk hanteert geen heffingen of toeslagen, wat inhoudt dat dit de melkprijs is die melkveehouders daadwerkelijk ontvangen. De lagere melkprijs volgt op de ontwikkelingen in Denemarken, Duitsland, België en Nederland. 

Ondertussen kende ook Deltamilk over de maanden april en mei een duidelijk hogere melkaanvoer. 'Bizar veel melk' zo omschrijft Teunis Sterk, voorzitter van de zuivelcoöperatie de aanvoer. 'Nu zwakt de aanvoer weer een beetje af.' De hoge aanvoer heeft echter niet tot problemen bij de verwerking geleid. 

Die grotere melkstroom komt mede tot stand door een aantal nieuwe leden. '10 tot 20 Nederlandse leden hebben wij erbij gekregen', zegt Sterk. Hij geeft meteen ook aan dat daarmee het quotum weer vol zit en dat ze geen plaats hebben voor meer nieuwe leden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden