Kaas uit Rijkevoort

FrieslandCampina pakt drie fabrieken aan

1 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Drie fabrieken worden door FrieslandCampina stevig onder handen genomen. Dit is nodig om te besparen op de productiekosten. Tegelijk neemt de productie toe. 

In Rijkevoort, Den Bosch en Limmen gaat de grootste zuivelaar van Nederland aan de slag met de fabrieken. De grootste verandering geldt Limmen, waar de fabriek dichtgaat. De productie van biologische zuivel wordt verplaatst naar Maasdam. Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over. 

Door de sluiting van de fabriek in Limmen, wat half 2016 gaat plaatsvinden, vervallen er 26 vaste en 4 tijdelijke arbeidsplaatsen. Onder de handelsnaam Ecomel blijft de zuivelaar biologische boter en room aan voedselverwerkende bedrijven verkopen. De plannen hebben geen gevolgen voor de in totaal 133 biologische en biologisch dynamische melkveebedrijven. 

140

banen

verdwijnen in Nederland

Na Limmen vinden de meeste veranderingen plaats in Rijkevoort. Daar verdwijnt de kaasproductie, maar blijven de roomactiviteiten. De kaasproductie wordt verplaatst naar Bedum, Gerkesklooster en Workum. Hierbij vervallen 55 vaste 13 tijdelijke arbeidsplaatsen. In het derde kwartaal van 2017 wil de zuivelaar de sluiting achter de rug hebben. 

In Den Bosch nemen de activiteiten af. Daar verdwijnt de bereiding van boterspecialiteiten voor industriële afnemers. Die wordt verplaatst naar Noordwijk, waardoor er 21 vaste en 19 tijdelijke arbeidsplaatsen verdwijnen. Deze verandering vindt als eerst plaats en hoopt FrieslandCampina na het eerste kwartaal van 2016 achter de rug te hebben. 

In totaal verdwijnen er 140 arbeidsplaatsen. Voor de werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ligt er een sociaal plan klaar. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden