Actie voor tweede kwartaal

Zuivelveiling tekent opnieuw lagere prijzen op

2 Februari 2016 - Herma van den Pol

Lagere prijzen komen er uit de bus rollen na de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Ondanks de lagere prijs bleef er veel product onverkocht. Opmerkelijk genoeg leverden de producten die wel verkocht werden een premie op. 

Het ziet er naar uit dat de markt voor wei een plafond dicteert van 525 euro per ton. Ook levering dichtbij kan kopers niet verleiden, maar de producten voor levering tweede kwartaal wisten wel een koper te scoren. Voor die partijen lagen de onderprijzen tussen de 495 en 505 euro per ton, maar konden er na de veiling prijzen opgetekend worden van 511 tot en met 515 euro per ton.

2,95

euro

per kg vet onderkant van roomprijs

Ook bij room konden kleine plusje opgeschreven worden. Hier lag de onderprijs op 2,90 tot en met 2,95 euro per kg, De verkoopprijzen kwamen uit tussen de 2,95 en 2,99 euro per kg vet. Een stapje terug in vergelijking met een week eerder toen er nog prijzen boven de 3 konden worden opgeschreven. 

Onverkocht bleven Gouda (1,85 euro), zoete boter (2,49 euro), zure boter (2,65 euro), karnemelkpoeder (1.395 euro per ton) en magere melkpoeder (1.575 euro en 1.710 euro per ton). Deze werden in hoofdzaak aangeboden voor levering februari of eerste kwartaal. Vooralsnog houdt de melkproductie de handel binnen de perken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden