Wil 51 procent aandelen

FrieslandCampina aast op Pakistaanse Engro Foods

3 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

FrieslandCampina aast op een meerderheidsbelang van 51 procent in het Pakistaanse zuivelconcern Engro Foods. Dit heeft topman Roelof Joosten donderdag aangekondigd bij de toelichting van de jaarcijfers in Amersfoort.

Engro Foods is het tweede zuivelconcern van Pakistan en had over 2014 een omzet van omgerekend 378 miljoen euro en een nettowinst van 7,8 miljoen euro. Joosten bevestigt dat FrieslandCampina is gestart met een zogeheten due diligence, het boekenonderzoek. Dit is in de regel, als hier geen ongeregeldheden worden aangetroffen, de opmaat tot het verwerven van de aandelen. Meer commentaar wil Joosten niet geven.

FrieslandCampina kan in Pakistan profiteren van de groeiende middenklasse

FrieslandCampina kan de aandelen overnemen van Engro Corp, de moedermaatschappij van Engro Foods. Volgens Bloomberg beheert de holding 87 procent van de aandelen Engro Foods, de resterende stukken staan genoteerd aan de Pakistan Stock Exchange in de hoofdstad Karachi. Als FrieslandCampina een belang van 51 procent koopt, kan dit het zuivelconcern volgens Bloomberg wel eens 460 miljoen euro (500 miljoen dollar) kosten.

FrieslandCampina kan in Pakistan profiteren van de groeiende middenklasse in het land, die meer zuivelproducten gaan kopen. Nu wordt slechts 9 procent van de melkplas van Pakistan verwerkt en verkocht als dranken, kaas of ijs. Sailliant detail: Engro Foods heeft ook een dochterbedrijf in Nederland. Engro Foods Netherlands in opgericht in 2011 en richt zich op de verkoop van halal producten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Ton Westgeest 3 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10868531/FrieslandCampina-aast-op-Pakistaanse-Engro-Foods]FrieslandCampina aast op Pakistaanse Engro Foods[/url]
Slimme gasten van Engro Foods om te verkopen, in Pakistan en Afganistan moet je helemaal niet willen zitten als bedrijf. Maar ja, wat moet je anders met al dat geld van die boeren....
jan 29 Maart 2016
Heel onverstandig van Campina, dit soort gebieden moet je mijden, kijk bijvoorbeeld eens hoe er daar met de mensenrechten wordt om gegaan.
Aleem 21 Mei 2016
Its a very very good deal. Pakistan is fastest growing economy in the world. Just see what china has planned in Pakistan??? The Economic corridor.
Who is talking about human rights???
Did you forgot: Myanmar, India, Kashmir, Syria, Palestine Iraq, Afghanistan. Just always think positive.
Good deal Friesland.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden