Min door einde wintertoeslag

Melkprijs Cono ook over februari boven 30 euro

10 Maart 2016 - Herma van den Pol

Februari levert een plus op in de basis van de melkprijs die Cono aan haar leden betaalt. Helaas daalt de melkprijs wel in vergelijking met januari als gevolg van het einde van de wintertoeslag.  

Over februari levert vet bij Cono met 2,70 euro per kg 10 cent meer op in vergelijking met januari. Ook de waardering voor eiwit gaat omhoog. Daar wordt 30 cent bij de prijs opgeteld die uitkomt op 6,30 euro per kg eiwit.  

Een plusje op het vet en op het eiwit leveren samen een melkprijs op van 30,07 euro per 100 kg melk. Dit bij een jaarleverantie van 600.000 kg melk bij 4,41 procent vet en 3,47 eiwit.

30,07

euro

noteert melkprijs Cono over februari

Wanneer er geen rekening gehouden wordt met de wintertoeslag betekent dit een plus ten opzichte van januari. Toen lag de melkprijs zonder wintertoeslag op 28,59 euro, maar werd deze door een toeslag opgetrokken tot 31,84 euro. Over februari wordt geen toeslag meer betaald, waardoor de melkprijs automatisch lager uitpakt. De plussen op vet en eiwit kunnen dit slechts gedeeltelijk compenseren. 

Toch betaalt Cono, zover de melkprijzen over februari bekend zijn, nog steeds de hoogste melkprijs. 

Bij Cono kunnen melkveehouders een premie van een euro verdienen voor weidegang. Ook kan er door mee te doen aan Caring Dairy een bonus van 0,75 euro behaald worden. Wel gaat er 5 cent per 100 kg af van de melkprijs voor de financiering van ZuivelNL. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden