Opvolger Teunis Sterk gevonden

Van Bochove tot eind 2016 directeur Graafstroom

29 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het valt nog niet mee om een opvolger te vinden voor De Graafstroom directeur Henk van Bochove. Reden voor Van Bochove om nog tot het einde van 2016 door te gaan met zijn werkzaamheden. Wel slaagde de coöperatie Deltamilk er in om een vervanger voor Teunis Sterk te vinden. Per 1 januari 2017 gaat Henk van der Wind deze functie invullen. 

Van Bochove wil graag als zelfstandig ondernemer in de zuivel aan de slag en besloot daarom zijn werkzaamheden als directeur van De Graafstroom neer te leggen. Deze mededeling kwam rond half september 2015 naar buiten. Het streven voor de directeur was om tegen mei een opvolger ingewerkt te hebben en dan zijn functie definitief neer te leggen. 

Bochove blijft tot eind 2016

Dit gaat echter niet meer lukken, want er is nog geen opvolger gevonden. Zo zegt Henk Davelaar. Hij geeft aan dat Van Bochove nog tot het einde van 2016 zijn werkzaamheden als directeur blijft vervullen. Dan moet er een vervanger gevonden zijn. Namen van mogelijke opvolgers zijn er ook nog niet.

Meer succes is er bij het vinden van een opvolger van coöperatie voorzitter Teunis Sterk. Die kondigde begin februari relatief onverwacht zijn vertrek aan. Daarbij benadrukte Van Bochove dat er geen onenigheid over de koers van het bedrijf en de coöperatie was. 

Wat er zich ook afgespeeld heeft achter de schermen na 7 jaar zwaaide Sterk af als voorzitter. Henk Davelaar nam daarop tijdelijk de functie van voorzitter over. Nu laat Davelaar weten dat er in de man Henk van der Wind een beoogd opvolger gevonden is. De melkveehouder uit Maarsbergen wordt de komende maanden ingewerkt en neemt volgens Davelaar vanaf 1 januari 2017 het stokje over.  

Daarmee begint langzaam het nieuwe team vorm aan te nemen. Eerder nam Jaap Koelewijn al het stokje over van CFO Joris Aarts. Nu is het alleen nog zoeken naar een nieuwe directeur voor De Graafstroom. 

Zorgen onder de melkveehouders

Over het afgelopen jaar laat Davelaar weten blij te zijn dat ze nog een GIM-prijs kunnen betalen. 'Wel zijn er zorgen onder de melkveehouders over een verdere melkprijsdaling.' Iets waar Deltamilk zelf ook geen grip op heeft zo benadrukt de interim-voorzitter. Het is met name het gevolg van de wereldwijde scheefgroei tussen vraag en aanbod.

Ondertussen gaat het wel goed met het eigen merk De Graafstroom. Eind februari werden de plakken jong belegen door de consumentenbond nog uitgeroepen tot de lekkerste kaas. Op twee kwam Beemster en Molenland pakte de derde plaats. Waarmee de kaas het 'op zich goed doet.'

Voor nu is het met name de uitdaging om alle melk te verwerken. Ook Deltamilk schrijft namelijk een plus in de dubbele cijfers in de melkproductie. Door de extra melk komt er ook meer product en daarmee ziet het er naar uit dat 2016 een lastig jaar wordt.          

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden