Vinamilk haalt blokkade weg

Zuivel Vietnam verwelkomt overzeese investeerders

17 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Tot nog toe was het niet mogelijk voor buitenlandse investeerders om een belang te nemen in de grootste zuivelverwerker van Vietnam, maar daar komt verandering in. Vinamilk neemt afscheid van de cap van 49 procent op buitenlandse investeerders. 

Het bestuur van de Vietnamese zuivelverwerker Vinamilk heeft besloten om buitenlandse investeerders toegang te geven tot het bedrijf. Voorheen was er een cap voor buitenlandse investeringen voor 49 procent van het bedrijf. Ze hopen hiermee een pad te banen voor overzeese investeerders naar een bedrijf van 6,91 miljard euro. 

38,5

procent

groeide nettowinst eerste kwartaal

Volgens eigen zeggen is het zuivelbedrijf een gewilde prooi voor investeerders. Dit vanwege zijn goede vooruitzichten en uitbreidingsplannen. De prijs van de aandelen van het bedrijf zijn sinds het bedrijf in 2016 naar de beurs ging 18 keer over de kop gegaan. De laatste notering bedroeg 146.000 dong, 5,75 euro. 

Vorig jaar groeide het netto-inkomen van het bedrijf met 28 procent naar 7,77 miljard dong (306 miljoen euro). Over het eerste kwartaal groeide de nettowinst zelfs met 38,5 procent in vergelijking met dezelfde periode 2015.     

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden