FrieslandCampina partner

Zuivel en Rijksmuseum slaan de handen ineen

1 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina slaat de handen ineen met een bijzondere partner. Namelijk het Rijksmuseum. Daarmee gaat aandacht gevraagd worden voor de rol die zuivel speelt in het dagelijks leven. De belangrijkste vertegenwoordiger: Vermeers Melkmeisje. Ook wel bekend als de Mona Lisa van de polder. 

Heel toepasselijk ondertekent FrieslandCampina op Wereldmelkdag een overeenkomst met het Rijksmuseum. Een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de rol die melk speelt in het dagelijks leven. Iets waar de Hollandse meesters ruimschoots aandacht aan besteed hebben in hun werken. 

Nu willen de partijen samen de betekenis van zuivel in de Nederlandse cultuurgeschiedenis onder de aandacht van de bezoekers van het museum brengen. Zo wordt bijvoorbeeld het Melkmeisje van Vermeer omschreven als de Mona Lisa van de polder. Maar ook zijn er de stillevens van Floris Claesz. van Dijck of de weidelandschappen van de kunstenaars van de Haagse school. 

Niet alleen de rol van zuivel wordt via de kunstwerken in beeld gebracht ook wordt de zuivelgeschiedenis via de kunstwerken in beeld gebracht. Als kers op de taart biedt de shop van het museum ook nog Holland Master Edammer kaas aan. Een kaas geïnspireerd op Hollandse meester. De samenwerking heeft een looptijd van drie jaar. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden