Blijft hoogste uitbetaler

Melkprijs Cono Kaasmakers daalt over mei met euro

6 Juni 2016

De melkprijs van Cono Kaasmakers over de maand mei daalt met gemiddeld ruim een euro per 100 kg, zo heeft de coöperatieve kaasmaker uit Westbeemster maandag bekendgemaakt. Daarmee houdt Cono de daling van de melkprijs ten opzichte van de concurrenten binnen de perken.

Andere coöperaties als FrieslandCampina en DOC Kaas verlaagden de melkprijs over mei met meer dan een euro. Bovendien liggen de melkprijzen van deze twee zuivelaars over mei ruim twee tot 5,50 euro per 100 kg lager. 

Cono heeft over de maand mei de vet- en eiwitwaarden licht naar beneden bijgesteld. De waarde van vet daalde met 0,09 euro tot 2,46 euro per kg, een afwaardering van 3,5 procent. De prijs van eiwit is met 19 cent verlaagd en komt daarmee uit op 5,76 euro per kg. Dit is een verlaging van 3,2 procent.

1,05

euro

per 100 kg daalt melkprijs Cono Kaasmakers over de maand mei

De melkprijs van Cono Kaasmakers over mei komt hierdoor uit 27,14 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en een jaarleverantie van gemiddeld 800.000 kg. Dit is 1,05 euro per 100 kg minder dan het voorschot over april. Melkveehouders die gemiddeld 600.000 kg op jaarbasis leveren, vangen 27,09 euro per 100 kg. Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kg maakt Cono een bedrag van 27,18 euro per 100 kg over.

Het verschil in prijs, afhankelijk van het volume, zit hem in de vaste inhouding die Cono hanteert voor haar leden. In deze vergelijking geldt daarbij dat de inhouding bij een oplopende productie over meerdere kilo's melk wordt verdeeld.

Regenradar
Powered by Agroweer
Cono verhoogt voorschot december met krap 1 euro

Nieuws Melk

Cono verhoogt voorschot december met krap 1 euro

Van Diepen wil fundament Cono verder versterken

Interview Cono Kaasmakers

Van Diepen wil fundament Cono verder versterken

Cono voert prijsverhoging op voor november

Inside Melk

Cono voert prijsverhoging op voor november

Cono benoemt Van Diepen tot nieuwe voorzitter

Nieuws Melk

Cono benoemt Van Diepen tot nieuwe voorzitter

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief