Krachtvoerkosten plussen

Eiwitbrok rundvee tikt hoogste prijs 2016 aan

5 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Hogere termijnmarktnoteringen over juni pakken niet goed uit voor de prijzen van krachtvoer voor de melkveehouderij over juli. Vooral de eiwitrijke brokken namen in prijs toe en tikken zelfs de hoogste prijs tot nog toe aan.   

Gemiddeld werd er 0,20 tot 0,35 euro bij de brokprijs opgeteld, zo blijkt uit de cijfers van het Landbouweconomisch Instituut (LEI). Het is snijmaïskernbrok die het meeste in prijs toenam. Van een 32 euro over juni tot 32,35 euro over juli. Een niveau wat voor het laatst in september 2015 werd gehaald. 

24,05

euro

voor eiwitrijke brok

Ook de eiwitrijke brok nam snel toe in prijs. Van 23,75 euro naar 24,05 euro per 100 kg brok. De hoogste notering tot nog toe in 2016. Daarmee zijn direct alle eerdere verlagingen teniet gedaan. 

Het meest bescheiden is de stijging van de prijs van standaardbrok. Die pakt door tot 20,85 euro per 100 kg brok. Toch is dit ook voldoende om de prijs door te laten pakken naar het hoogste niveau sinds september 2015. 

Rosé kalverbrok en vleesstierenbrok sluiten de rij met prijzen van respectievelijk 25,75 en 23,50 euro per 100 kg.     

Ondertussen zijn de markten voor grondstoffen na een plus over juni, weer wat teruggezakt over juli. Het pakt evenwel negatief uit voor sojaschroot, wat vanwege de duurdere prijs meer en meer vervangen wordt door raapzaadschroot. Wat ook helpt is dat prijzen van dit eiwitproduct veel minder volatiel zijn dan die van soja. In Duitsland speelt ook nog eens de gmo-vrij discussie die het product weer in de belangstelling zet. 

Voor verder weg wordt rekening gehouden met een groter aanbod voedertarwe als gevolg van problemen in Frankrijk en lagere prijzen. De maaltarwe op de Matif kijkt daardoor voorzichtig omhoog. Korrelmaïs wordt wel weer goedkoper.   

Meer brokprijzen

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
mdb 5 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871034/Eiwitbrok-rundvee-tikt-hoogste-prijs-2016-aan-]Eiwitbrok rundvee tikt hoogste prijs 2016 aan[/url]
Melken voor 22 cent met een brok van 32,5

Kom toch op met die onzin!!

90 er jaren: +80 gulden cent voor de melk, 26 cent brok en 17 cent kunstmest.

Wordt geen cent meer verdiend
bella 5 Augustus 2016
we worden aan alle kanten genaaid, aan de ene kant door de mengvoerfabrikanten die de prijzen stelselmatig te hoog houden en aan de andere kant door de zuivelondernemingen die stelselmatig de melkprijzen te laag houden en intussen recordwinsten maken.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden