Twee euro per 100 kilo melk

Bel Leerdammer verhoogt premie voor weidegang

16 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Vanaf 2017 komt weidegang nog prominenter op de agenda te staan bij Bel Leerdammer. Iets wat naar voren komt uit de weidepremie die omhoog gaat van 0,65 euro naar twee euro per 100 kg melk. 

2

euro

per 100 kg melk

De laatste paar jaar is weidegang voor koeien een steeds belangrijkere rol gaan spelen, zo merkt ook Bel Leerdammer. Reden om vanaf 2017 de Leerdammerkaas alleen nog maar te maken van weidemelk. Om melkveehouders hierin te ondersteunen gaat de weidepremie met ingang van 2017 omhoog van 0,65 euro naar twee euro per 100 kg melk.

Iets wat kan doordat 'een groot aantal van de melkveehouders al volledige weidegang toepast en hiermee weidemelk levert.' Door de hogere premie hoopt de kaasmaker nog meer melkveehouders over de streep te trekken en aan te moedigen om over te gaan op weidegang. 

In een persbericht geeft Theodoor Bos, manager melkvoorziening, aan dat weiden en natuurlijk vaak één op één samengaan. 'Voor de Nederlandse markt speelt dit al langere tijd, maar ook in exportlanden zien we deze consumentenbehoefte toenemen.' Het is ook het argument om Leerdammer alleen nog van weidemelk te maken. 'Zo versterken we de positie van het merk.'

Cono was de eerste die eind juni bekend maakte meer te gaan betalen voor weidegang. Hier ging het om verdubbeling tot twee euro. Doordat Leerdammer minder betaalde voor weidemelk is hier de stap nog groter en gaat het om een verdrievoudiging.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Durk 16 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871562/Bel-Leerdammer-verhoogt-premie-voor-weidegang]Bel Leerdammer verhoogt premie voor weidegang[/url]
Een goede zet van BEL, verdiend navolging van de andere zuivelverwerkers.
Abonnee
melkboer 16 September 2016
Persoonlijk heb ik het tot nu toe altijd anders gezien. Mijn verstand zegt dat dit een financieel voordeel geeft voor de zuivelindustrie. Zelf weiden we de koeien dag en nacht .

De weidepremie is verrekend in de uitbetalingsprijs.
Dus die veehouders die niet weiden beuren gewoon 2 cent/kg minder.
De verwachting is dat steeds meer veehouders de koeien buiten doen. Dat is dan ook de reden dat Bell Leerdammer de premie omhoog doet. Als een kleiner groep [nog] niet weid wordt het financiele voordeel minder voor bell leerdammer
bella 16 September 2016
wordt de diefstal van melkgeld bij de niet weiders nog groter want het is niet zo dat de weiders 2 cent meer krijgen maar de opstallers 2 cent minder dan de andere.
geert 16 September 2016
Dat weidemelk wordt beloond is prima,
Maar dan moet dat uit de markt komen
Dus geen sigaar uit eigen doos
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden