Eiwit geen effect

Krachtvoerprijzen rundvee blijven staan

9 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

In navolging van de relatief stabiele tarweprijs laat ook de prijs van krachtvoer in november een stabiel beeld zien. Daarmee laten de hogere eiwitprijzen voor zowel soja als koolzaad de prijzen nog ongedeerd. Dit komt naar voren uit de cijfers van het LEI.  

20,55

euro

per 100 kg 

Over november schrijft het LEI voor standaardbrok een prijs op van 20,55 euro per 100 kg. Daarmee blijft de prijs gelijk aan die van oktober. Het zijn de niet de laagste prijzen, maar in elk geval ook niet de hoogste.

Niet alleen de prijs van standaardbrok blijft staan ook die van eiwitrijke brok komt niet in beweging. Daarvan blijft de prijs onveranderd 23,70 euro. Een prijsstijging is er wel voor snijmaïskernbrok. Die stijgt van 31,40 euro over oktober naar 31,65 euro over november.

De overige broksoorten schrijven eveneens hogere prijzen op. Zo komt de prijs voor rose kalverbrok ut op 25,40 euro, tegen een 23,10 euro voor vleesstierenbrok.

Over november bewoog de tarweprijs min of meer rond een stabiel punt. Hogere prijzen noteerden sojabonen en raapzaadschroot. Het andere grote gewas korrelmaïs kende een korte opleving, maar daalde daarna alweer in prijs.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden