100 miljoen nodig

A-ware op zoek naar extra liters melk

29 Maart 2017 - Herma van den Pol

A-ware maakte bekend op zoek te zijn naar nieuwe melkveehouders. Hierdoor wil het bedrijf nog eens 100 miljoen kilogram melk extra werven. Die melk gaat gebruikt worden in Heerenveen, waar de kaasspecialiteitenlijn wordt uitgebreid. 

De groeiende vraag naar premium speciaalkazen zorgt ervoor dat A-ware de kaaslijn in Heerenveen gaat uitbreiden. Het gaat dan om de kaasspecialiteiten. Zowel de nationale als de internationale vraag naar kaasspecialiteiten neemt toe. De uitbreiding komt amper 2 jaar na de opstart van de kaasmakerij. Het is een ontwikkeling die Klaas de Jong, COO bij A-ware, een paar jaar geleden niet verwacht had.   

Kaaslijn eventueel in 2018 in gebruik

Verschillende melkstromen verwerken
Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe kaaslijn in 2018 in gebruik worden genomen. Bij de inrichting van de nieuwe lijn wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om melk van verschillende stromen te verwerken. 'Zo willen wel inspelen op de groeiende behoefte naar differentiatie bij onze klanten.'

In totaal komt er ruimte voor 100 miljoen kilogram extra melk. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met melkveehouders uit de 5 noordelijke provincies die gangbare-, weide- of biologische melk leveren. 'Bij voorkeur wonen ze in de buurt van Heerenveen of Coevorden, maar ook melkveehouders rondom Almelo, Meppel en de Noordoostpolder zijn welkom.' 

Lees ook: Royal A-ware doet een tweetal overnames. Heeft u meer interesse voor nieuws rondom de zuivelindustrie? Neem dan een Melk & Voer Pro abonnement.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden