1,2 miljard dollar

China investeert in Wit-Russische zuivelsector

17 Mei 2017 - Niels van der Boom

De Chinese staat steekt in totaal 1,2 miljard dollar, omgerekend 1,08 miljard euro, in de landbouwsector van Wit-Rusland. De eerste kapitaalinjectie wordt gedaan in de zuivelproductie. Deze producten worden vervolgens naar China verscheept.

De minister van landbouw in Wit-Rusland maakt vandaag, 17 mei, bekend dat China 1,2 miljard dollar gaat investeren in de voedselverwerkingsector van het land.

200

miljoen

dollar steekt China in nieuwe zuivelfabriek Wit-Rusland

Landen met vetrouwensbasis
Volgens het Wit-Russische staatspersbureau heeft één van de grootste Chinese bedrijven de intentie om 1 miljard euro in de economie te steken. De landbouwminister zegt dat China voor dit plan kiest, omdat het niet langer uit ieder land agrarische producten wil importeren. Het wil naar landen waar een vertrouwensbasis is.

Het eerste plan dat op tafel ligt, is een investering van 200 miljoen dollar voor een nieuwe zuivelfabriek in de oblast Vitebsk. De verwerkte melk wordt vervolgens naar China geëxporteerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden