E.coli bacterie

USDA ontdekt poepbacterie in Nederlands kalfsvlees

22 Mei 2017 - Wouter Baan

Het USDA (het Amerikaanse ministerie van Landbouw) heeft een gevaarlijke bacterie ontdekt in een partij Nederlands kalfsvlees. Het gaat om STEC-variant van de E.coli-bacterie (poepbacterie) die vooral voor kinderen en ouderen gevaarlijk is.

Het USDA liet vorige week weten dat het om een partij kalfsvlees gaat van meer dan 700 kilo. Later bleek dat de partij waarschijnlijk nog groter is. Het vlees is verkocht in de staten Californië, Florida, Michigan en Massachusetts.

Partij van meer dan 700 kilo

Consumenten worden opgeroepen om het vlees niet te eten. In de volksmond worden de gevolgen van een besmetting met deze STEC-variant ook wel de "hamburgerziekte" genoemd. Deze ziekte tast de nierfunctie aan. 

Lange tijd importban
Nederlands kalfsvlees mag pas sinds september vorig jaar weer naar de Verenigde Staten. Daarvoor hanteerde de VS bijna 20 jaar een exportban. Deze importban werd ingesteld na de BSE-uitbraken in Europa en onenigheden met hormoonvlees.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden