Vrijstelling voor verwerkers

VS kan zuivelexport naar China uitbreiden

19 Juni 2017 - Kimberly Bakker

De Amerikaanse zuivelexport kan flink gaan uitbreiden. Dat meldt de Amerikaanse Dairy Export Council (USDEC). Dit naar aanleiding van de overeenkomst die deze week is gesloten tussen de VS en China. 

In een rapport van het ESDEC staat dat 80 Amerikaanse zuivelverwerkers nu officieel mogen exporteren naar China. De overeenkomst zal er ook voor zorgen dat later nog eens 200 verwerkers diezelfde vrijstelling kunnen verdienen. 

Het duurde 2 jaar voordat akkoord werd bereikt

Komst overeenkomst duurde lang
Het duurde bijna 2 jaar voordat de overeenkomst gesloten kon worden. De beide landen hebben, met het akkoord, een overeenstemming bereikt over een systeem waarmee certificaten van derden ervoor kunnen zorgen dat Amerikaanse zuivelfabrieken alsnog voldoen aan de strenge Chinese voedselveiligheidseisen.

De strengere eisen
China heeft 3 jaar geleden strengere eisen gesteld aan buitenlandse leveranciers. Volgens Tom Vilsack, directeur van USDEC, is dit een enorme kans voor de Amerikaanse zuivelexport. 'China is momenteel 's werelds grootste zuivelimporteur', zegt Vilsack. 'Het potentieel om de export daar verder te vergroten, is enorm. China is de derde grootste importeur van Amerikaanse zuivelproducten, na Mexico en Canada.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws melk

Kaas en WPC lichtpuntjes in zwakke zuivelexport VS

Nieuws melk

Canada houdt melkinvasie uit VS tegen

Interview De Groot en Rats

Harder op de trom slaan voor belang zuivelsector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden