Vanwege toegenomen vraag

Arla sluit fabriek in Denemarken

25 Januari 2018 - Anne Jan Doorn

Arla Foods maakt donderdag 25 januari bekend een fabriek in Aarhus (Denemarken) binnenkort te sluiten. Dit vanwege een gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden en de grote vraag vanuit Europese consumenten.

Brabrand Dairy, zoals de fabriek heet, produceert voornamelijk gefermenteerde melkproducten (onder meer yoghurt en skyr). De fabriek zal nog tot midden 2019 operationeel zijn. "Het grootste deel van de productie zal in Denemarken blijven, maar een deel zal ook verplaatst worden naar productielocaties in Nederland en Duitsland", zo laat Jakob Bernhard Knudsen, hoofd bij Arla Denmark, weten.

De fabriek sluit om de vraag vanuit Europa beter te kunnen bedienen. Naast het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden, zijn de kosten voor apparatuur in Denemarken ook behoorlijk hoog.

Verbeterde productie
De zuivelcoöperatie laat weten dat er meer vraag is vanuit Europa. De doelstelling is daarom dat de productie verbeterd moet worden. Er moet niet alleen meer geproduceerd worden, maar het is ook de bedoeling dat kwaliteit omhoog gaat. De fabrieken in Nederland, Duitsland en Denemarken gaan zich daarom meer specialiseren in bepaalde producten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden