Nieuws Zuivelexport

Britse zuivelsector profiteert van deal met China

28 Augustus 2018 - Kimberly Bakker

China heeft ingestemd met de import van Britse zuivelproducten die geproduceerd zijn met melk uit andere landen. Naar schatting zal dit een toename in de export betekenen van £240 miljoen (€264 miljoen).

De 5-jarige deal met China houdt dus onder meer in dat Britse producenten meer flexibiliteit hebben in de keuze waar zij hun zuivel vandaan halen. Daarnaast is en blijft China een lucratieve markt voor internationale producenten. Dit omdat de vraag naar zuivel in het land jaarlijks met meer dan 20% groeit.

Belangstelling voor China
Het Verenigd Koninkrijk (VK) voerde in 2017 voor ruim £96 miljoen (€105 miljoen) aan zuivelproducenten uit naar China. Liam Fox, de Britse handelssecretaris: "Ik ben content met de deal. Dit omdat we ons in een tijd bevinden waarin de export van voedingsmiddelen en dranken op een recordhoogte staat. China is op het moment de op 4 na grootste handelspartner van het VK en de export groeide in 2017 met 28,5% (ten opzichte van het voorgaande jaar)."

Michael Gove, de Britse minister van Milieu, laat weten dat het Verenigd Koninkrijk jaarlijks voor £1,7 miljard (€1,8 miljard) aan zuivelproducten exporteert. "Deze deal helpt bij het aangaan van nieuwe handelsrelaties en laat zien dat we echt zonder de Europese Unie kunnen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Landbouwbeleid

Britse landbouwsubsidies zijn mysterieus verdwenen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox