Shutterstock

Nieuws Bedrijfsovername

FrieslandCampina neemt Spaans kaasbedrijf over

13 December 2018 - Tim Roetman - 3 reacties

FrieslandCampina neemt opnieuw een kaasbedrijf over. Een aantal dagen geleden maakte het bedrijf bekend dat het het Amerikaanse Jana Foods over heeft genomen en nu wordt de Spaanse kaasverpakker en -distributeur 'Millán Vicente' aan de coöperatie toegevoegd.

Met deze overname wil de zuivelcoöperatie de kaasverkoop in Portugal en Spanje een 'boost' geven. FrieslandCampina en Millán Vicente zijn al jaren partners en met de overname hoopt FrieslandCampina de marktpositie in Spanje te versterken. De zuivelcoöperatie maakt overigens niets bekend over de financiële details van de overname.

FrieslandCampina is al actief in Spanje met een verkoopkantoor en daar werken zo'n 35 mensen. Met de overname van Millán Vicente komen daar circa 90 werknemers bij. In 2017 draaide Millán Vicente naar verluidt een omzet tussen de €25 miljoen en €50 miljoen.

Strategie krijgt vorm 
Ongeveer 1 maand geleden lanceerde FrieslandCampina een nieuwe strategie: 'Our Purpose, Our Plan'. Daarin maakte het bedrijf bekend meer op de kaasmarkt te focussen. Nu, 1 maand later, heeft FrieslandCampina al 2 kaasimporteurs overgenomen; hieruit kan geconcludeerd worden dat het bedrijf er geen gras over laat groeien. Afgelopen augustus nam de coöperatie BestCheese ook al over.

Kaas is een belangrijk zuivelfabricaat, gezien ongeveer 50% van de melk uit Nederland tot kaas verwerkt wordt. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat de Nederlands kaas hoog aangeschreven staat in het buitenland en daar wil de zuivelcoöperatie op inspelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Ton Westgeest 13 December 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10880778/frieslandcampina-neemt-spaans-kaasbedrijf-over]FrieslandCampina neemt Spaans kaasbedrijf over[/url]
Toch uiteindelijk het licht gezien..... Amerika en Spanje is toch veel beter dan genaaid te worden in China en veel veiliger dan in moslim landen met investeringen. Daar alleen leveren niet investeren!
Nu nog de eigen boeren minder pesten met domme regels en bemoeienissen op hun eigen erf....
tem 13 December 2018
ton perfect geschreven.
kalf 14 December 2018
Geld zat dus bij f.c. Nu de leden nog even een goeie prijs voor de melk.Of was dat niet de eerste gedachte bij de oprichting.Dat Chinese avontuur is gewoon een stommiteit.de rijks universiteit groningen avebe en waterleidingmaatschappij drenthe zijn ook door schade en schande wijs geworden al jaren geleden,maar er wordt niets van geleerd.Je brengt kennis en expertise en je wordt weggepest.Tis net als een aap fietsen leren,Hij gaat je vroeg of laat voorbij fietsen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina beperkt sneller CO2 voor Mars

Nieuws melk

FrieslandCampina krijgt voordeel van twijfel S&P

Achtergrond Melk

FrieslandCampina is nu op volle oorlogssterkte in Azië

Interview Tuncay Özgüner

FrieslandCampina haalt meer uit private label kaas

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden