Agrifoto

Inside Voer

Zeer goede snijmaïs weer iets duurder

7 Mei 2019 - Kimberly Bakker

Het is nog altijd rustig tot zeer rustig op de ruwvoermarkt. De prijs voor zeer goede kwaliteit snijmaïs laat deze week echter wel weer een stijging zien, wat doet dit met de gemiddelde prijs?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens de fouragehandelaren is er momenteel veel snijmaïs van slechte kwaliteit op de markt te vinden. Dit zorgt er onder meer voor dat de prijs van de goede tot zeer goede kwaliteit een stijging laat zien. Voor snijmaïs met een VEM van 1.000, 400 gram zetmeel en 40% droge stof wordt her en der inmiddels €75 per ton franco boerderij betaald, waar dat eerder nog maximaal €70 was.

Deze prijsstijging zorgt ervoor dat ook de gemiddelde prijs voor snijmaïs een lichte stijging laat zien: +€2 tot €62 per ton franco boerderij. Daarbij laten handelaren tevens weten dat de verwachting is dat dit prijsniveau wordt aangehouden, gezien deze slechte kwaliteit niet zomaar van de markt zal verdwijnen.

Weinig vraag
Voor de overige ruwvoerproducten geldt dat er weinig vraag is, waardoor de prijzen al weken op dezelfde niveaus noteren. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de koeien buiten lopen en er niet veel bijgekocht hoeft te worden. De prijs van stro (zowel gerste- als tarwestro) blijft deze week dan ook staan op €132,50 per ton franco boerderij. Daarbij noteert de prijs van weidehooi stabiel op €210 per ton franco boerderij.

De prijs van bierbostel liet vorige week nog een daling zien, maar noteert deze week weer stabiel. De prijs komt uit op €2,25 per procent droge stof. Roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd noteren respectievelijk €180, €165 en €155 per ton franco boerderij. Daarbij moet wel gemeld worden dat in deze producten nog zeer weinig handel is.

Gras beperkt op de markt
Dat het droog is (en is geweest), is vooral terug te zien in de markt voor grasproducten. Eerder schreven we al dat het eiwitgehalte van de eerste snede gras wat tegenvalt door de droogte, maar nu blijkt tevens dat veel product op het eigen bedrijf wordt gebruikt. Hierdoor zijn er vrijwel geen prijzen bekend van deze eerste snede. Degene die wel een prijs durft te noemen, komt op een prijs van €65 per ton franco boerderij (met 51% droge stof).

Aangezien er nog weinig duidelijkheid is over vers gras, blijft de prijs van kuilgras staan op €50 per ton franco boerderij. Engels raaigras gaat deze week wederom weg voor €145 per ton franco boerderij.

Alle mutaties van de voerprijzen op een rijtje zien? Bekijk dan onze noteringenpagina.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden