Agrifoto

Inside Voer

Voermarkt wil maar niet in beweging komen

14 Mei 2019 - Kimberly Bakker

De voermarkt is al weken stabiel en wil maar niet in beweging komen. Volgens fouragehandelaren is dit echter normaal voor deze tijd van het jaar. Hoe komt dat, en waar komen de prijzen deze week op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens diverse fouragehandelaren is de voerhandel deze week met de voorgaande jaren te vergelijken. "Er is niet bijzonder veel, maar ook niet bijzonder weinig handel", zo melden zij. Dit komt onder meer doordat er momenteel voldoende gras beschikbaar is, waardoor er geen extra voer aangekocht hoeft te worden. Ook speelt mee dat de liquiditeitspositie van melkveehouders lager is dan in voorgaande jaren.

Stabiele prijzen
De prijs voor stro (zowel gerste- als tarwestro) blijft deze week wederom stabiel op €132,50 per ton franco boerderij. Ook de prijs weidehooi blijft staan op €210 per ton franco boerderij. Ook laten de fouragehandelaren weten dat het wachten is op nieuwe hooi. "Vooral de kleine pakjes zijn bijna op", laat een handelaar weten. "Daarbij moet wel opgemerkt worden dat dit vooral hobbymatig verkocht wordt, want kleine pakjes worden niet veel verkocht."

De prijs voor bierbostel blijft deze week staan op €2,25 per procent droge stof. Hier en daar wordt echter ook al €2,20 betaald, wat betekent dat de prijs verder onder druk komt te staan. De prijs voor snijmaïs blijft stabiel op €62 per ton franco boerderij en kuilgras noteert ook deze week €50 per ton franco boerderij.

Iets meer vraag naar Engels raaigras
Er is de afgelopen week wel meer vraag geweest naar Engels raaigras, wat maakt dat de prijs een stapje omhoog heeft gezet. De prijs komt nu uit op €150 per ton franco boerderij. Daarentegen is roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd vrijwel uitverkocht. Deze prijzen blijven respectievelijk staan op €180, €165 en €155 per ton franco boerderij. Handelaren geven wel aan dat er weer iets meer interesse is in luzerne.

Klik hier voor alle noteringen en mutaties.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden