Shutterstock

Inside Voer

Weinig spanning op de voermarkt

21 Mei 2019 - Kimberly Bakker

Er gebeurt weinig spannends op de voermarkt. Verschillende fouragehandelaren geven zelfs aan afgelopen week helemaal niets te hebben verhandeld. Toch laten de prijzen van onder meer snijmaïs en rietzwenk een mutatie zien. Waar resulteert dat in?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste snede is op veel plaatsen redelijk goed van het land gekomen. Dat zorgt voor een afwachtende houding op markt. Er is immers genoeg voorraad, waardoor bijkopen niet noodzakelijk is. Het is wachten hoe de tweede snede zich ontwikkelt. Hier en daar is afgelopen week wat regen gevallen, maar lang niet overal. Dit maakt dat onzekerheid nog altijd een rol speelt.

Kleine prijsmutaties
Hoewel het rustig is op de voermarkt, is er iets meer vraag naar snijmaïs van een goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de prijs met €5 stijgt tot €67 per ton franco boerderij. Volgens de fouragehandelaren worden voor de hele goede partijen soms zelfs prijzen tot in de €70 per ton neergelegd. Het is overigens niet per se verrassend dat de prijs stijgt, want het aanbod slinkt hard.

Ook de prijs voor rietzwenk laat een stijging zien en komt daardoor uit op €170 per ton franco boerderij. Dit komt eveneens doordat het aanbod fors afneemt, terwijl de vraag stabiel blijft. De prijs van voeraardappelen laat daarentegen juist een daling zien en komt uit op €40 per ton franco boerderij. Dit heeft onder andere te maken met het beperkte aanbod, in combinatie met een stagnerende vraag.

Weinig vraag
De prijs voor stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft deze week stabiel op €132,50 per ton franco boerderij. Ook in de prijs voor weidehooi zijn geen mutaties zien, wat betekent dat deze stabiel blijft op €210 per ton franco boerderij. Overigens melden handelaren wel dat er hier en daar minder vraag is naar hooiproducten. 

Ook de handel in Engels raaigras en kuilgras is momenteel minimaal. Dat maakt dat de prijzen blijven staan op respectievelijk €150 en €50 per ton franco boerderij. De prijs van bierbostel stond afgelopen week wat onder druk, maar blijft ook deze week stabiel op €2,25 per procent droge stof. Handelaren geven daarbij aan de komende weken niet veel verandering te verwachten in het sentiment op de markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden