Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws PlanetProof

FrieslandCampina telt 600 PlanetProof-boeren

24 Juni 2019 - 2 reacties

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina meldt dat meer dan 600 melkveehouders momenteel melk leveren dat voldoet aan het keurmerk 'On the way to PlanetProof'. Dit waren een half jaar geleden nog 180 melkveehouders. 

De zuivelproducten met dit keurmerk liggen sinds eind 2018 in het schap, en de coöperatie spreekt van milieuwinst. Het aantal zuivelproducten dat aan het keurmerk voldoet, is inmiddels opgelopen naar 200. Dit varieert van vloeibare zuivel tot kaas.

Ruim 18.000 leden-melkveehouders 
FrieslandCampina telde afgelopen jaar in Nederland, Duitsland en België tezamen 18.261 leden-melkveehouders. Verreweg de meeste daarvan zijn Nederlands. Hiervan leveren dus zo'n 600 melkveehouders de zogeheten PlanetProof-melk. Zij ontvangen daarvoor een bonus van €0,01 per 100 kilo (en vanaf 2020 een plus van €0,02) bovenop de reguliere melkprijs

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Ivo 24 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10882988/frieslandcampina-telt-600-planetproof-boeren]FrieslandCampina telt 600 PlanetProof-boeren[/url]
Hallo,

Het is een plus van 1ct. Op de reguliere prijs. Vanaf 2020 wordt het 2ct
Treurig? 24 Juni 2019
Ik heb het met de koeienboeren te doen, je zult maar met handen en voeten aan zo'n organisatie als Friesland Campina vast zitten. Een boerenclub maar geen moer te vertellen.
Je zal heden ten dagen de boel van je ouders moeten overnemen met achterstallig onderhoud aan de stallen. Een dikke financiering met daaroverheen een fijn puntensysteem van de fabriek, wordt je nog een keer bestraft voor het achterstallig onderhoud. De potentiële opvolgers gaan er straks massaal te brui aan geven, of zal dit juist de bedoeling zijn?
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Nieuws FrieslandCampina

Noord-Hollandse boeren gezocht voor keurkazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

Nieuws Food

RFC brengt PlanetProof-kaas naar schappen Aldi

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief