chrisdorney / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Müller wil locatie in Aberdeen sluiten

19 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Müller Milk & Ingredients, de grootste melkleverancier binnen Groot-Brittannië en onderdeel van de Duitse Müller-groep, overweegt de opslaglocatie in Aberdeen te sluiten. De sluiting is een onderdeel van de plannen om een duurzame toekomst te creëren voor het zuivelbedrijf.

Het gaat om de distributie, opslag en retailactiviteiten van de locatie in Aberdeen (Schotland). De zuivelverwerker stelt in een evaluatie voor om de activiteiten te verplaatsen naar bestaande locaties in het midden van Schotland. Hoewel deze verhuizing 22 banen creëert, zorgt de sluiting van de locatie waarschijnlijk voor een verlies van meer dan 50 banen.

Duurzame toekomst
In een verklaring meldt Ian Smith, de CEO van de Schotse tak van Müller, dat de evaluatie onderdeel is van het project 'Darwin'. Dit project werd in februari gelanceerd, kost £100 miljoen en moet een duurzame toekomst voor de zuivelaar garanderen. "We hebben te maken met een daling van de consumptie van verse melk en grote veranderingen in de retailsector. Onze locatie in Aberdeen is zwaar getroffen door deze veranderingen, daarom moeten we nu actie ondernemen."

Hoewel er pas over 30 dagen een oordeel wordt geveld, is de verwachting niet positief. Dit wordt tevens bevestigd doordat het bedrijf al benadrukt heeft dat het probeert alle werknemers over te plaatsen naar andere locaties in Schotland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden