Shutterstock

Nieuws Halfjaarcijfers

Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

2 September 2019

De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.

Naast de toename in de wereldwijde omzet, steeg ook de nettowinst van het bedrijf (met $45 miljoen naar $505 miljoen). De aankondiging van de halfjaarcijfers volgde na de afronding van de overname van Westland Co-Operative Dairy Company Limited, de op 1 na grootste zuivelonderneming van Nieuw-Zeeland. "Met deze overname kunnen wij onze positie op de wereldmarkt vergroten", zo meldt Jianqiu Zhang, de CEO van het bedrijf, in een verklaring.

Blijven uitbreiden
Eerder dit jaar lanceerde Yili een nieuwe strategie, waarin het schrijft dat het wil inzetten op de behoefte van de consument om gezonder te eten en drinken. Daarnaast wil het duidelijker aanwezig zijn op de wereldwijde zuivelmarkt. De overname van Westland in Nieuw-Zeeland lijkt daar een onderdeel van. Ook in Thailand heeft de zuivelreus recent een overname gedaan, al was dit vooral om regionale groei te verwezenlijken.

Yili heeft onlangs nog $416 miljoen geïnvesteerd in de oprichting van de productiefaciliteit 'Oceania Dairy', een van de grootste zuivelfabrieken ter wereld. Daarnaast tekende het een overeenkomst met Lincoln University voor de oprichting van eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Kwartaalcijfers

Zuivelgigant Yili vult oorlogskas verder aan

Inside Melk

'Bij Ausnutria verandert weinig met komst Yili'

Inside Melk

Chinees Yili neemt belang van een derde in Ausnutria

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief