EQRoy / Shutterstock.com

Nieuws Nieuw-Zeeland

Fonterra schrapt bonussen en bevriest lonen

5 September 2019 - 1 reactie

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra zou het salaris van circa 7.000 werknemers bevroren hebben en daarnaast de bonussen schrappen, zo schrijft persbureau Reuters na inzage van een interne e-mail. Verwacht wordt dat de coöperatie uit Nieuw-Zeeland volgende week het grootste jaarlijkse verlies ooit bekend maakt.

Uit de interne e-mail van dinsdag 3 september blijkt dat werknemers die meer dan $100.000 per jaar verdienen, dit jaar niet hoeven te rekenen op een loonsverhoging. “Dit is een moeilijke beslissing, maar het is ook de juiste”, zo onderbouwt Miles Hurrell, de CEO van het bedrijf, de beslissing. Circa 7.000 werknemers worden getroffen door deze maatregel, bevestigd een woordvoerder van Fonterra aan Reuters. In totaal werken er ongeveer 22.000 personen bij Fonterra.

Daarnaast laat Hurrell in de e-mail weten dat bepaalde bonussen, onder meer voor de verkopers, dit jaar niet worden uitbetaald. "Op deze manier kunnen we het bedrijf resetten naar een positie waarin we trots kunnen zijn op onze financiële resultaten." Overigens benadrukt de directeur dat alle werknemers die minder dan $100.000 op jaarbasis verdienen, niet beïnvloed zullen worden door de maatregelen.

* In dit artikel gaat het over Nieuw-Zeelandse dollars.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Peter 5 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883898/fonterra-schrapt-bonussen-en-bevriest-lonen]Fonterra schrapt bonussen en bevriest lonen[/url]
Dit zou RFC ook eens moeten om respect naar de leden te tonen en om de uittreders “obligaties vrij” weer eens op te kopen t.b.v het eigen vermogen van Rfc aan te vullen en zo het bedrijf solvabeler te maken! Maar ja doen ze dit ook......?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Fonterra verlaagt prognose nieuw seizoen

Nieuws Zuivel

Fonterra boekt vooral meer winst met bulk

Nieuws Zuivel

Winst zuivelreus Fonterra bijna verdubbeld

Nieuws Nieuw-Zeeland

Fonterra aast op nieuwe leden en verlaagt inleg

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox