Shutterstock

Nieuws Handel

China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

9 September 2019 - Kimberly Bakker - 3 reacties

China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.

Een tankwagen met rauwe melk uit Rusland heeft afgelopen week alle inspecties doorstaan ​​in de haven van Heilongjiang, wat gelegen is in het noordoosten van China. De rauwe melk is geproduceerd op een Russisch melkveebedrijf dat eigendom is van 'Zhongding Dairy Farming'. Dit bedrijf ligt 25 kilometer bij de Russische grens vandaan en heeft ook een van de grootste melkveebedrijven ter wereld in handen.

Volgens de projectmanager van het melkveebedrijf wordt de rauwe melk in een koelwagen getransporteerd en binnen 7 uur verwerkt in de fabriek in Mudanjiang, wat ook in het noordoosten van China ligt. "Dit moment markeert een nieuwe fase in de handel tussen China en Rusland", aldus Jianbo.

Ambities reiken verder
Momenteel is Zhongding Dairy Farming eigenaar van een melkveebedrijf in Rusland met 1.000 koeien. Het plan is echter om in de komende 3 tot 5 jaar nog eens 10 Russische melkveebedrijven met circa 5.000 koeien over te nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
pw 10 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883928/china-haalt-voor-het-eerste-rauwe-melk-uit-rusland]China haalt voor het eerste rauwe melk uit Rusland[/url]
5000 x 8000 ltr/jaar / 365 dagen is 109.000 liter/dag is 109 ton/dag?
peter 34 10 September 2019
@pw 300 dgn
pw 10 September 2019
@peter34 ok, ik zie dat de laatste zin met: "geplande productie van 1000 ton per dag" inmiddels is verwijderd. scheelt toch factor 10
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden