Müller

Nieuws Schotland

Müller waarschuwt voor toename in melkproductie

1 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Müller Milk & Ingredients, de grootste melkleverancier binnen Groot-Brittannië en onderdeel van de Duitse Müller-groep, waarschuwt de melkveehouders in Schotland voor de enorme toename in de melkproductie. "Deze situatie is niet duurzaam en heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu."

De zuivelverwerker schrijft in een verklaring dat het sinds 2014 ongeveer 25% meer melk heeft ontvangen. "Deze toename is niet duurzaam, omdat het niet wordt ondersteund door de vraag naar verse zuivelproducten in Schotland", zo schrijft het. Uit recente cijfers blijkt dat de consumptie de laatste jaren steeds verder gedaald is. Dit was voor de verwerker ook de reden om de productielocatie in Aberdeen te sluiten.

Transportkilometers
Müller schrijft dat het hierdoor ieder jaar 180 miljoen liter melk vervoerd naar de fabrieken in Engeland. "De financiële kosten en de gevolgen voor het milieu van het verplaatsen van deze melk zijn aanzienlijk. We moeten daarom dringend op zoek naar een oplossing", aldus Rob Hutchinson, directeur 'milk supply and operations' bij Müller.

Het bedrijf zal de kwestie in de komende maand gaan bespreken met de zogenaamde 'Müller Milk Group', het bestuur dat bestaat uit leveranciers en melkveehouders. Naar aanleiding van dat gesprek zal bepaald worden welke maatregelen er worden genomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden