Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Ausnutria ziet groei van bijna 24 procent

15 November 2019

De Chinese markt voor zuigelingenvoeding vlakt af, zo schrijft Ausnutria in een persbericht. Dat lijkt echter niet direct effect te hebben op de cijfers van het zuivelbedrijf. De omzet is over de eerste 9 maanden namelijk met 23,9% gestegen.

Hoewel de markt voor zuigelingenvoeding in China afvlakt, laat Ausnutria over de eerste 9 maanden van het jaar toch een omzetgroei van 23,9% tot €602 miljoen zien. Dat was vorig jaar in dezelfde periode €485 miljoen. De bedrijfswinst (EBITDA) toont voor diezelfde periode een stijging van 60,9% tot €124 miljoen, tegenover €78 miljoen in 2018. Ook de nettowinst is fors toegenomen en komt over de eerste 9 maanden van het jaar uit op €85 miljoen (+67,7%).

"Het resultaat wordt voornamelijk gedreven door een sterke groei van de eigen merken", zo schrijft het zuivelbedrijf in een persbericht. "Daarbij is ons merk Kabrita, kindervoeding op basis van geitenmelk, de aanjager." Ook in augustus, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, was Kabrita de aanjager van dit segment.

Vertrouwen in de toekomst
Bart van der Meer, de CEO van Ausnutria, meldt vertrouwen te hebben in de verdere groei en de resultaatontwikkeling. "Ook omdat we ons in een afrondend stadium bevinden voor wat betreft de fase 2-investeringen in Heerenveen." De investeringen hebben een omvang van €150 miljoen tot €200 miljoen en 150 fte aan werkgelegenheid creëren. Het Nederlandse hoofdkantoor zal zich daarnaast over enkele jaren weer in Heerenveen vestigen.

Overigens heeft het bedrijf wel met een 'kleine tegenslag' te maken. "Als gevolg van de toetsing aan de nieuwe stikstof- en PSFA-normen lopen de vergunningen enige vertraging op." Het bedrijf benadrukt daarbij dat het niet verwacht dat dit gevolgen heeft voor de in 2013 afgegeven bouw- en milieuvergunningen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Inside Melk

'Bij Ausnutria verandert weinig met komst Yili'

Inside Melk

Chinees Yili neemt belang van een derde in Ausnutria

Nieuws Melk

Ausnutria koopt handelaar geitenmelk Milkconnect

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief