Shutterstock

Inside Melk

Europese melkaanvoer in lijn met vorig jaar

19 December 2019 - Kimberly Bakker

De melkaanvoer in de Europese Unie ligt in de maand oktober in lijn met het niveau van 2018, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Europese Commissie. Als we een blik werpen op het 5-jarig gemiddelde, dan is er nog steeds een goede voorsprong zichtbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in de Europese Unie hebben over de maand oktober 12,67 miljoen ton melk geproduceerd. Dit is circa 0,3% meer dan vorig jaar in dezelfde maand (12,63 miljoen ton). Daarmee blijft de melkaanvoer van de Europese Unie zijn minimale voorsprong op vorig jaar behouden. Ten opzichte van vorige maand is een stijging zichtbaar van circa 1,1 %, maar dat is niet verrassend. De melkproductie laat doorgaans een stijging zien tussen september en oktober.

Meer dan afgelopen 5 jaar
Hoewel de productie redelijk in gelijke tred beweegt met de melkaanvoer van vorig jaar, is vergeleken met het 5-jarig gemiddelde een groter gat te zien. De melkaanvoer ligt dit jaar namelijk zo'n 1,5% hoger dan het 5-jarig gemiddelde in de maand oktober (12,48 miljoen ton). Dit is overigens niet per se verrassend, want de melkproductie noteert al het hele jaar boven dit niveau.

Als we een blik werpen naar de laatste 2 maanden van het jaar, dan is de verwachting dat de Europese melkaanvoer de komende maand weer een kleine daling laat zien. Vervolgens kan de melkproductie in de laatste maand van het jaar weer iets toenemen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden