Shutterstock

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer blijft voor op vorig jaar

20 December 2019 - Kimberly Bakker

Hoewel de melkproductie in de Verenigde Staten in de maand november een stap naar beneden zet, blijft de voorsprong op vorig jaar overeind. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers vanuit het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Daarnaast ligt ook de productie per koe hoger dan vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in de 24 belangrijkste melkproducerende staten van de Verenigde Staten zetten over de maand november een productie neer van 7,57 miljoen ton melk. Dit is iets meer dan 1,1% meer dan vorig jaar in deze maand werd geproduceerd. Toen kwam de melkaanvoer namelijk op 7,49 miljoen ton uit. Ten opzichte van vorige maand is overigens wel een daling zichtbaar (-3,5%), maar dat is in lijn met de seizoensmatige trend van de Amerikaanse melkaanvoer.

Meer koeien en meer melk per koe
Daarnaast maakt het USDA bekend dat de melkveestapel in de Verenigde Staten in november met zo'n 8.000 stuks is toegenomen ten opzichte van november vorig jaar. In vergelijking tot vorige maand is de melkveestapel echter stabiel gebleven op 8,81 miljoen koeien. De melkproductie per koe is daarnaast met circa 7 kilo is toegenomen tot 858 kilo melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden