Arla

Nieuws Arla

Arla waagt zich aan plantaardige melk

6 Maart 2020 - Jorine Cosse - 8 reacties

Arla heeft laten weten dat ze zich gaat richten op de plantaardige markt. Volgens de Deense zuivelgigant komt er vanuit de consument steeds meer vraag naar plantaardige producten. Om daarop in te kunnen spelen komt Arla met ‘JÖRĐ’.

JÖRĐ wordt Arla’s overkoepelende merk voor het 100% plantaardige assortiment dat de zuivelaar op de markt gaat brengen. Onder JÖRĐ worden om te beginnen 3 oat-drinks (havermelk) gelanceerd: Oat, Barley en Hemp. In eerste instantie komen de producten alleen in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden in de schappen te liggen. 

De drankjes bestaan uit een samenstelling van maar 4 of 5 ingrediënten, die volgens Arla voor en unieke smaakcombinatie zorgen. Havermelk is in de drankjes het basis ingrediënt, ter vervanging van de zuivel. De zuivelaar stelt ook dat de drankjes 50% meer granen bevatten dan de huidige marktleiders.

Hand in hand
Volgens Arla blijft zuivel altijd centraal staan in het overgrote deel van de producten. Met de introductie van de plantaardige producten willen ze laten zien dat plantaardig en zuivel hand in hand gaan. Het bedrijf stelt dat de plantaardige producten grenzen aan het bestaande product portfolio. In de toekomst wil Arla haar plantaardige assortiment dan ook onder JÖRĐ gaan uitbreiden.

In Nederland zijn zuivelaars nog niet zo happig met het betreden van de plantaardige markt. De topman van FrieslandCampina meldde vorige week, tijdens de presentatie van de jaarcijfers, deze stap niet te zien zitten. Hoewel Arla de visie heeft dat melk en plantaardig hand en hand gaan, vindt FrieslandCampina juist dat ze als zuivelbedrijf de switch niet moeten maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
peer 6 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10886106/arla-waagt-zich-aan-plantaardige-melk]Arla waagt zich aan plantaardige melk[/url]
volgens mij komt melk uit de uier van een koe en komt het niet uit een plant zoals haver
hierover zijn al wat recht zaken over mag je het wel melk noemen
Abonnee
Jorine Cosse 6 Maart 2020
Dank voor de reactie peer,

Uiteraard mee eens, maar gezien het feit dat het overal nog als 'melk' aangeduid wordt, is dit op deze wijze overgenomen.
Jaap 6 Maart 2020
Beetje breder denken mensen, je hebt ook kokosmelk: oftewel witte vloeistof van dieren, vruchten en noten. We leven in 2020!
SjefO 7 Maart 2020
Jaap, vlees is vlees komt van dieren, melk is melk komt van dieren “punt “
Jaap je bedenkt een ander product verzin er een naam bij “maar lift niet mee met iets wat bekend en eerlijk is”
Chris 7 Maart 2020
Geweldig dat Arla dat doet, wij merken in de winkel nu ook veel vraag naar plantaardige zuivel.
frits 7 Maart 2020
der gaat niks boven de ECHTE zuivel
Thomas 7 Maart 2020
M.A.W. de consumenten worden steeds meer voor de gek gehouden. De stadse mens is onwetend, ziet geen verschil en worden overladen met leugens. En de melkveehouders die veruit de meest hoogwaardige veredelde producten/voeding leveren zijn op deze manier de grote verliezers.
marcel 8 Maart 2020
Hoe zit dat dan met bodymilk?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden