Steunmaatregelen

suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Suikerindustrie op kruistocht tegen steungeld

Wirtschaflichen Vereinigung Zucker (WVZ), de brancheorganisatie van Duitse suikerbedrijven, heeft de EU opgeroepen om de gekoppelde steun voor de teelt van suikerbieten te schrappen in het nieuwe GLB. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie en is daarmee illegaal, zo oordeelt de organisatie.
29 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

EU overweegt particuliere opslag varkensvlees

De Europese Commissie overweegt openstelling van particuliere opslag voor varkensvlees als een van de crisismaatregelen rond de oorlog in Oekraïne. Dit staat in een zogenoemd 'non-paper', dat ter sondering is voorgelegd aan de delegaties vanuit de lidstaten.
16 Maart 2022
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Varkens

Europese Unie: Geen steun, pas productie aan

Varkenshouders in Europa hoeven geen steun vanuit Brussel te verwachten. In een Belgisch verzoek, door 18 EU landen onderschreven, werd hierop aangedrongen. Landbouwcommisaris Janusz Wojciechowski ziet hier echter geen aanleiding toe. De commisie waarschuwt producenten voor een langdurende periode van overproductie.
13 Oktober 2021
varkens - agri

Nieuws Coronacrisis

Varkenshouder heeft recht op steun, net als kroegbaas

Varkenshouders leiden veel schade door de coronacrisis en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) In Duitsland loopt de geraamde schade zelfs op tot €1,5 miljard. De Duitse belangenorganisatie ISN pleit voor noodhulp aan varkenshouders, gelijk aan de noodhulp voor de horeca in het land. 
24 November 2020
financieel valuta dollar biljetten

Nieuws Coronacrisis

Grootste bedrijven VS eigenen meeste steun toe

Het steunpakket dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft opgesteld voor agrariërs die worstelen tijdens de coronacrisis, wordt naar verluidt niet evenredig verdeeld. Het merendeel van de beschikbare financiering gaat naar de grote bedrijven, veel kleine bedrijven komen niet in aanmerking voor subsidie.
20 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Weinig animo voor steun onder Britse melkers

Britse melkveehouders krijgen langer de tijd om subsidie aan te vragen bij de overheid als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Slechts 174 melkveehouders hebben zich aangemeld voor de overheidssubsidie, melkveehouders vinden de criteria waaraan zij moeten voldoen te streng.
13 Augustus 2020
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Telers in VS krijgen meer steun, maar niet genoeg

In vergelijking tot andere agrarische producten hebben telers van consumptie- en pootaardappelen in de VS tot nu toe weinig financiële compensatie ontvangen. USDA secretaris Sonny Perdue kondigde recent aan dat fritesaardappeltelers recht hebben op een hoger bedrag tot €5,80 per 100 kilo. Dat vinden zij onvoldoende.
17 Juli 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

Franse teler ontvangt 5 euro coronacompensatie

Het Franse ministerie van landbouw stelt in totaal €10 miljoen beschikbaar om getroffen aardappeltelers in het land te compenseren. De maximale steun bedraagt €5 per 100 kilo.
16 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden