testing / Shutterstock.com

Nieuws Investering

Nestlé investeert 50 miljoen euro in China

11 September 2020

Nestlé heeft een investering van bijna €50 miljoen binnen de Chinese landsgrenzen op de planning staan. De investering richt zich op verschillende onderdelen van Nestlé in de Aziatische grootmacht, zoals de lokale graanteelt in de provincie Heilongjiang en vermindering van uitstoot van broeikasgassen.

De investering bedraagt 53 miljoen Zwitserse frank, omgerekend 49,20 miljoen euro. Hiermee wil Nestlé de duurzame landbouw in China een boost geven. Het geld wordt enerzijds gebruikt om de ontwikkeling van lokale (biologische) graanteelten te promoten, het instituut dat melkveehouderijopleidingen aanbiedt uit te breiden en voor het terugdringen van broeikasgas. Anderzijds wordt een deel van het geld gebruikt om de productiecapaciteit in Shuangcheng te versterken en de faciliteiten te verduurzamen en efficiënter te maken.

Projecten in China
Nestlé, 1 van 's werelds grootste zuivelconcerns, heeft verschillende projecten op Chinees grondgebied opgestart. Zo focust het nieuwe Nestlé Grain Competence Center (GCC) zich op het ontwikkelen van de lokale graanteelten in de provincie Heilongjiang met de focus op biologische teelten. Dit GCC is Nestlé's eerste centrum dat zich hiermee bezig houdt wereldwijd.

Verder heeft het bedrijf ook het Nestlé Dairy Farming Institute (DFI) in China gevestigd. Door deze uit te breiden en verder te ontwikkelen wil het voedselconcern de rol in de melkveehouderijopleidingen kracht bij zetten. Daarbij wil Nestlé haar naam als duurzame bron van hoogwaardige, lokale kwaliteitsmelk (met name voor haar A2-melkproducten) versterken.

Broeikasgassen
Nestlé streeft er verder naar om haar uitstoot van broeikasgassen binnen haar supply-chain terug te dringen. Dit wil het bedrijf onder andere doen middels het DFI. Er lopen enkele projecten die op het melkveebedrijf van de DFI ontwikkeld en gedemonstreerd worden. Hiermee werkt Nestlé naar eigen zeggen aan het verkennen van mogelijkheden om klimaat neutrale melk te produceren.

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Krijgt corona opnieuw vat op zuivelmarkt China?

Nieuws Zuivelproductie

Chinese zuivelsector maakt snelle groei door

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

Business Zuivel

Chinese zuivelimport zakt ver terug

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief