Shutterstock

Nieuws Melk

Westland Kaas zet vol in op vegetarische markt

1 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Westland Kaas heeft een nieuwe stap gezet op de vegetarische markt. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat vanaf maandag 1 maart alle kazen onder het merk Maaslander vegetarisch zijn. Ook gaat het over op recyclebare plaks-verpakkingen.

Het volledige assortiment van Maaslander, onderdeel van Westland Kaas, is vanaf deze week vegetarisch. "Consumenten kiezen steeds vaker voor een vegetarisch voedingspatroon", zo meldt het. In de afgelopen 2 jaar is het aantal Nederlanders dat vegetarisch eet met 150% gegroeid. "Met Maaslander spelen we op in deze ontwikkelingen door het assortiment volledig vegetarisch te maken. Het dierlijk stremsel is vervangen door microbieel stremsel."

Westland Kaas zet hiermee een nieuwe stap op de vegetarische markt. In oktober vorig jaar maakte het kaasbedrijf al bekend om samen met Those Vegan Cowboys, een project van Jaap Korteweg, plantaardige smeerkaas op de markt te willen brengen. Uiteindelijk willen de partners een complete kaaslijn op plantaardige basis op de markt brengen, inclusief harde kazen.

Milieu-impact verlagen
Ook de verpakkingen van Maaslander worden aangepakt. Door bij plaks-verpakking dunner folie te gebruiken, wordt 23% minder plastic per kilo kaas gebruikt. "Dit levert ieder jaar een besparing van 9.200 kilo plastic op. De nieuwe verpakking wordt recyclebaar." Uiteindelijk worden er dan producten als shampooflessen, bloempotten, stofzuigerslangen en bermpaaltjes van gemaakt.

Ook de komende jaren wordt ingezet op innovatie in combinatie met het verlagen van de milieu-impact. "We hebben een stip op de horizon gezet om tegen 2036 een 100% klimaatneutrale kaas te produceren", zo meldt Rachel Aalbers, marketingmanager van Maaslander.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

Nieuws melk

Coöperatie Rouveen boekt meer omzet

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden