Lely

Nieuws Jaarcijfers

Lely behaalt recordomzet in coronajaar

11 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Ondanks de coronacrisis heeft Lely afgelopen jaar een recordomzet behaald. Dit is volgens het bedrijf het gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Het bedrijf groeide onder meer in Azië en Latijns-Amerika, waar de Lely Astronaut A5-melkrobot in trek bleek.

Lely, dat afgelopen jaar ook genomineerd was voor de Boerenbusiness Agribusiness Award, heeft over 2020 een recordomzet van €615 miljoen geboekt. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op €606 miljoen. De omzetgroei is volgens het bedrijf een direct gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij.

Naast de 'vaste' markten in Europa en Noord-Amerika, realiseerde het bedrijf extra groei in Azië en Latijns-Amerika. De belangrijkste drijfveer achter deze ontwikkeling was het succes van diverse robotproducten, vooral de Lely Astronaut A5-melkrobot bleek in die landen in trek.

"Het jaar 2020 is ook voor ons een ongebruikelijk en dynamisch jaar geweest. We hebben onze productiefaciliteiten in Maassluis en Pella gelukkig het gehele jaar door operationeel kunnen houden, waardoor we onze producten konden blijven bouwen", schrijft Andre van Troost, CEO van Lely in een persverklaring.

Vooruitzichten
Lely verwacht dat de uitdagingen die zich vorig jaar hebben voorgedaan zich voortzetten in het huidige jaar. "De coronacrisis heeft de wereldwijde zuivelmarkten veranderd. Vraag en aanbod kwamen uit balans door de verminderde vraag 'buitenshuis' en dit heeft een negatieve invloed op de wereldwijde melkprijzen. Stijgende voerkosten zorgen tegelijkertijd voor een verminderde winstgevendheid op melkveebedrijven." Volgens Lely is pas in de tweede helft van het jaar enig zich op herstel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden