Lely

Nieuws Jaarcijfers

Lely behaalt recordomzet in coronajaar

11 Maart 2021

Ondanks de coronacrisis heeft Lely afgelopen jaar een recordomzet behaald. Dit is volgens het bedrijf het gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Het bedrijf groeide onder meer in Azië en Latijns-Amerika, waar de Lely Astronaut A5-melkrobot in trek bleek.

Lely, dat afgelopen jaar ook genomineerd was voor de Boerenbusiness Agribusiness Award, heeft over 2020 een recordomzet van €615 miljoen geboekt. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op €606 miljoen. De omzetgroei is volgens het bedrijf een direct gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij.

Naast de 'vaste' markten in Europa en Noord-Amerika, realiseerde het bedrijf extra groei in Azië en Latijns-Amerika. De belangrijkste drijfveer achter deze ontwikkeling was het succes van diverse robotproducten, vooral de Lely Astronaut A5-melkrobot bleek in die landen in trek.

"Het jaar 2020 is ook voor ons een ongebruikelijk en dynamisch jaar geweest. We hebben onze productiefaciliteiten in Maassluis en Pella gelukkig het gehele jaar door operationeel kunnen houden, waardoor we onze producten konden blijven bouwen", schrijft Andre van Troost, CEO van Lely in een persverklaring.

Vooruitzichten
Lely verwacht dat de uitdagingen die zich vorig jaar hebben voorgedaan zich voortzetten in het huidige jaar. "De coronacrisis heeft de wereldwijde zuivelmarkten veranderd. Vraag en aanbod kwamen uit balans door de verminderde vraag 'buitenshuis' en dit heeft een negatieve invloed op de wereldwijde melkprijzen. Stijgende voerkosten zorgen tegelijkertijd voor een verminderde winstgevendheid op melkveebedrijven." Volgens Lely is pas in de tweede helft van het jaar enig zich op herstel.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Efficiënter bemesten met de Lely Sphere

Nieuws Lely, Rabo en FrieslandCampina

Stormloop op stikstofpilot met Lely Sphere

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief