Shutterstock

Nieuws Food

Cono zet ook in op vegetarische markt

18 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Na onder meer Westland Kaas, zet ook Cono Kaasmakers in op de vegetarische markt. De kaasmaker laat weten dat bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart worden gemaakt met vegetarisch stremsel. Komende periode breidt dit aanbod verder uit met de jonge kazen en de leeftijdskazen.

"Het aantal mensen dat vegetarisch eet, is de afgelopen 2 jaar met 50% gegroeid", stelt Cono Kaasmakers in een verklaring. "En de groei van het aantal veganisten en vegetariërs zet ook komende jaren door." Voor de kaasmaker is het reden om in te zetten op die markt. Daarom worden bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart met vegetarisch stremsel geproduceerd.

Ook de jonge kazen gaan uiteindelijk over. "Dat gebeurt na Pasen", meldt het bedrijf. Het doel is om eind 2022 ook alle leeftijdskazen vegetarisch te vermarkten. "Wij luisteren hiermee naar de wensen van de consumenten. We investeren al jaren in duurzaamheid en willen zo innoveren met het oog op de toekomst", zo voegt algemeen directeur Wim Betten toe.

Westland Kaas doet hetzelfde
Cono Kaasmakers is niet alleen in deze transitie. Begin maart maakte Westland Kaas al bekend om het volledige assortiment van Maaslander vegetarisch te vermarkten. Hier is het dierlijk stremsel vervangen door microbieel stremsel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden