Shutterstock

Nieuws Food

Cono zet ook in op vegetarische markt

18 Maart 2021

Na onder meer Westland Kaas, zet ook Cono Kaasmakers in op de vegetarische markt. De kaasmaker laat weten dat bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart worden gemaakt met vegetarisch stremsel. Komende periode breidt dit aanbod verder uit met de jonge kazen en de leeftijdskazen.

"Het aantal mensen dat vegetarisch eet, is de afgelopen 2 jaar met 50% gegroeid", stelt Cono Kaasmakers in een verklaring. "En de groei van het aantal veganisten en vegetariërs zet ook komende jaren door." Voor de kaasmaker is het reden om in te zetten op die markt. Daarom worden bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart met vegetarisch stremsel geproduceerd.

Ook de jonge kazen gaan uiteindelijk over. "Dat gebeurt na Pasen", meldt het bedrijf. Het doel is om eind 2022 ook alle leeftijdskazen vegetarisch te vermarkten. "Wij luisteren hiermee naar de wensen van de consumenten. We investeren al jaren in duurzaamheid en willen zo innoveren met het oog op de toekomst", zo voegt algemeen directeur Wim Betten toe.

Westland Kaas doet hetzelfde
Cono Kaasmakers is niet alleen in deze transitie. Begin maart maakte Westland Kaas al bekend om het volledige assortiment van Maaslander vegetarisch te vermarkten. Hier is het dierlijk stremsel vervangen door microbieel stremsel.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verhoogt melkprijs voor april

Nieuws melk

Cono geeft maart-voorschot extra duw omhoog

Nieuws melk

Cono zet hogere melkprijs neer over 2021

Nieuws Melk

Cono schakelt naar hogere versnelling met melkprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief