Shutterstock

Nieuws ACM

Meer onderzoek overname Van Dam door Van Drie

29 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Van Drie Group heeft voorlopig nog geen groen licht van de Autoriteit Consument & Markt om het Friese bedrijf Van Dam over te nemen. Volgens de mededingingsautoriteit is er meer onderzoek nodig naar de gevolgen van deze overname voor melkveehouders en andere slachterijen. Een tegenvaller, want de partijen hadden gerekend op snelle toestemming.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt het noodzakelijk te vinden dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van de overname van Van Dam door de Van Drie Group. "Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld melkveehouders en andere, concurrerende slachterijen", zo staat op de website van de toezichthouder. Daarom heeft de ACM besloten geen groen licht te geven voordat extra onderzoek heeft plaatsgevonden.

Blijft er genoeg concurrentie over?
Van Drie is marktleider in de kalversector en noteert een omzet van circa €2 miljard. Van Dam is voornamelijk actief als handelaar en heeft een omzet van €120 miljoen. "Als de partijen de overname willen doorzetten, worden eerst de gevolgen ervan onderzocht", stelt de ACM. "Hierbij wordt gekeken naar de gevolgen voor de positie van de melkveehouders, de concurrenten van Van Drie én Van Dam en de verkoop van gemeste kalveren aan slachterijen. Een van de vragen die gesteld wordt, is: blijft er na de fusie nog voldoende concurrentie over?"

Het is een tegenvaller voor de 2 partijen. De overname werd in december aangekondigd en beiden hadden gerekend op snelle toestemming van de Nederlandse mededingingsautoriteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden